06:34, pet, 29. Mar

VIDEO: Župan Arsenovič sprejel mlade športnike, ki so v Lake Placidu osvojili odličja





Mariborski župan Saša Arsenovič je v poročni dvorani Mestne hiše na Rotovžu sprejel mlade mariborske športnike in njihove trenerje, ki so na mednarodnih igrah šolarjev v Združenih državah Amerike osvojili kar štiri odličja.

Pravzaprav lahko rečemo, da so prav vsi mariborski športniki domov prinesli medaljo. Na mednarodnih igrah šolarjev, ki so namenjene otrokom med 12. in 15. letom starosti, so hokejist in smučarja skupno osvojili štiri medalje. Najuspešnejši mariborski tekmovalec na igrah je bil Maj Voršič, ki je osvojil kar dve odličji, zlato medaljo v smučarskem krosu mešanih skupin in bronasto medaljo v veleslalomu. Kaj je za našo televizijo povedal takoj po sprejemu pri županu pa v priloženem videu.

Bronaste kolajne se je v Lake Placidu razveselila Žana Tancer, ki je na zmagovalni oder stopila v slalomu mešanih skupin.

Prav tako so odličje osvojili mladi hokejisti, ki so tako dokazali, da so Mariborčani “močni” tudi v ekipnih športih, kjer je za vrhunski rezultat pomembna predvsem homogenost celotne ekipe. In za homogenost je ekipe je zadolžen predvsem njen kapetan, Ian Fingušt.

Nadvse ponosen nad uspehi mladih športnikov je bil tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je šolarjem čestital ter se zahvalil, da so v svet ponesli glas o Mariboru in Sloveniji. »Ponosen sem, da ste domov prinesli medalje in dobro energijo. Želim vam še dosti volje, treningov in da ne boste pozabili na šolo,« je povedal župan Maribora, ki v športu vidi tudi pedagoško vrednost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.