16:07, sre, 24. Apr

VIDEO: Žalik zaenkrat ostaja na čelu Snage





Po tem, ko so svetniki in svetnice Mestne občine Maribor prejšnji mesec izglasovali podražitev položnic komunalnih storitev Snage, je bilo rečeno, da bodo do reševanja problematike v podjetju Snaga pristopili postopoma. Najprej skupščina podjetja, nato krizni menedžment, odpoklic nadzornega sveta in imenovanje novega, v vmesnem času pa da bi prišlo do začasnega vodenja. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je po ponedeljkovi seji nadzornega sveta podjetja Snaga tako storil rečeno in odločil zamenjati nadzorni svet. Medtem pa direktor Snage, Cveto Žalik še ostaja na čelu podjetja. 

Spomnimo, da je župan Arsenovič po seji konec aprila očitno pričakoval odstop prvega moža Snage (video izjava je nastala po seji MS MO Maribor dne: 25.4.2019)

Tudi Žalik je takrat dejal, da je odstop oziroma vprašanje o njegovem odstopu preuranjeno in da krizni menedžment v podjetju ni potreben. “Vemo kakšni so postopki odpoklica, zdaj četo tako bom reko na javno dobiš informacijo vsekakor je vredna razmisleka, pa tudi treznega,” so bile Žalikove besede po aprilski seji mariborskega mestnega sveta.

Tokrat pa je Arsenovič očitno udaril po mizi in najprej zahteval razrešitev nadzornega sveta, kaj se bo zgodilo z direktorskim mestom, zaenkrat še ni jasno. So pa medtem iz mariborske občine sporočili:

»Nadzorni svet na včerajšnji seji še ni razrešil direktorja Snage Cveta Žalika, je pa, skladno z zahtevo Mestnega sveta MO Maribor, naročil izvedbo revizije poslovanja. Župan MO Maribor Saša Arsenovič se je zato odločil, da bo zamenjal nadzorni svet Snage, poslal zahtevo za sklic skupščine, hkrati pa posredoval tudi korespondenčni sklep o razrešitvi nadzornega sveta.«

Sicer pa je Snaga že nekaj časa v likvidnostnih težavah, ki so jih mariborski mestni svetniki konec meseca nekoliko omilili z dvigom cen odvoza odpadkov. Slišati je bilo, da dvig cen ni posledica naložbe v sortirnico, tudi, da ni nasedla naložba. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.