14:58, tor, 16. Apr

VIDEO: V Sveti Trojici združili kulturo petja in plesa ter pravno kulturo





V Sveti Trojici je bila v dvorani glasbenega studia pravne družbe Pavkovič in partnerji slavnostna akademija s koncertom pod zvezdami. V prijetnem poletnem večeru so nastopili pred zbranim občinstvom dekliški pevski zbor Vox Angelica pod vodstvom zborovodkinje Anite Kralj Pavkovič, Folklorna skupina KD Trojica, pevci Žitnega klasa KD Benedikt, Tamburaški orkester Duplek, pevci, združeni v zbor Slovenskogoriških glasov, ter mlade in nadebudne pianistke Eva Fras, Neja Zorko in Ana Gungl.

Prav vse nastopajoče Pravna družba Pavkovič sponzorira in jim tako pomaga pri izvedbi koncertov. Ni naključje, da so tokratni koncert izvedli prav med dnevi Trojica Fest 2019 . Koncert je bil hkrati tudi priložnost slišati dekleta iz pevskega zora Vox Angelica, preden se julija odpravijo v Grčijo na prestižno pevsko tekmovanje. Anita Kralj Pavkovič zborovodkinja Vox Angelica o tem, da si s takšnimi koncerti nabirajo kilometrino in potrebno samozavest pred tekmovanjem.

V občinstvu so bili tudi Franc Breznik, poslanec v državnem zboru, in trojiški župan David Klobasa, ter kot častna gostja in govornica višja sodnica Gordana Ristin, predsednica Društva mediatorjev Slovenije. Gostitelj Uroš Pavkovič, sicer tudi predsednik Akademskega društva pravnikov in mediatorjev, je poudaril, da so s slavnostno akademijo in koncertom združili dve kulturi, pravno in umetniško, ki jo z veseljem podpirajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.