VIDEO: V Lovrencu na Pohorju pripravljali naravno kozmetiko iz zelišč

V prireditvenem centru Lovrenca na Pohorju so se tamkajšnje občanke vrnile nazaj k naravi. Na delavnici Valerije Poglajen so se namreč učile domače izdelave naravne kozmetike iz zelišč, brez kakršnihkoli kemijskih dodatkov.

Izdelava naravne kozmetike

Izdelava naravne kozmetike

Tako so številne udeleženke, kar nakazuje, da se ljudje vedno bolj zavedamo problematike industrije in negativnega vpliva različnih kemijskih spojin na naše življenje, izdelovale enostavno kozmetiko na osnovi olj, eteričnih olj, naravnega masla in surovin, ki jih lahko najdemo v naravi. Izdelale so tako imenovani piling oziroma kozmetiko za nego kože v treh različicah, naravni deodorant po katerem je znana tudi vodja delavnic s svojo linijo Zelišča Salvia in za najmlajše balzam za ustnice z okusom jagode. Prednost kozmetike, ki jo izdelamo sami je predvsem v tem, da dejansko poznamo vse sestavine, lahko pa si jo tudi prilagodimo lastnemu tipu kože.

Zato ne čudi, da so prav vse udeleženke pokazale veliko navdušenja nad naravno kozmetiko, ki si jo bodo, s pridobljenim znanjem, zdaj pripravljale doma tudi same.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV