19:52, čet, 18. Apr

VIDEO: V Hočah podelili priznanja za najboljše inovacije Podravja





Priznanja najboljšim inovatorjem podravske regije so podelili v dvorani Kulturnega doma Hoče. Gost podelitve je bil dekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru, dr. Zdravko Kravanja, ki je spregovoril na temo “Pomen sodelovanja gospodarstva in institucij znanja za izboljšanje inovativnosti”.

Med prijavljenimi je bilo kar precej podjetij, zato je bila konkurenca precejšnja. Župan Občine Hoče-Slivnica, Marko Soršak je bil zato še toliko bolj zadovoljen, ko sta kar dve od štirih podeljenih zlatih priznanj, ostali v Občini Hoče-Slivnica. Župan prihodnost inovacij vidi predvsem v povezovanju izobraževalnih ustanov in gospodarstva. Več v videu.

Župan je bil, pričakovano, najbolj ponosen na “domače” dobnitnike zlatih priznanj, med katerimi je bilo podjetje Ledinek s produktno inovacijo. Gre za inovacijo na področju izdelovanja križno lepljenih plošč z dvema stiskalnicama. Linija proizvaja stene in sestavne dele za hiše, zasnovana pa je tako, da pri se pri delu prihrani veliko časa, zmanjšujejo pa tudi izpuste CO2.

Pri Mariborskem vodovodu so predstavili produktno-družbeno inovacijo, in sicer Inovativno zvočno stran podjetja. Inovacija je dlje časa že v uporabi in je namenjena zlasti slepim, slabovidnim, pa tudi starejšim.
Med mladimi inovatorju pa sta prav gotovo bila najbolj zanimiva David Vukovič in Barbara Zadravec iz podjetja HighFly, ki sta zlato priznanje dobila za izdelavo prav posebne deske za vožnjo po vodi.

Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja ŠGZ spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo pa tudi celotna družba nujno potrebujeta za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci. Posebnost letošnjega razpisa je bil inovacijski izziv – Inovacije, razvite v sodelovanju z raziskovalno organizacijo, ki ga je prejela družba Talum Tovarna aluminija, d. d.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.