08:15, pet, 19. Apr

VIDEO: V Hočah odprli prvi učni center Panasonic v Sloveniji





Japonsko podjetje Panasonic je v Sloveniji, natančneje v industrijski coni v občini Hoče – Slivnica, odprlo prvi tako imenovani učni center Panasonic, ki bo omogočal prenos znanja, idej in tehnološkega sodelovanja. Ob tej priložnosti so podpisali tudi pismo o nameri s Srednjo elektro šolo Maribor (SERŠ) in Tehničnim šolskim centrom Maribor (TŠC).

Učni center je velik 85 kvadratnih metrov, vgrajena pa je najnovejša HVAC tehnologija, v to so vključene toplotne črpalke, BRB klimatske naprave. “Zaradi delujočih naprav pa omogoča, da z napravami simulirajo prakso na terenu, tudi težave, s katerimi se soočajo inštalaterji in serviserji teh naprav,” je dejal Simon Kosič, zastopnik podjetja Panasonic v Sloveniji.

Sicer pa učni center Panasonic s Sloveniji predstavlja novo zgodbo v povezovanju gospodarstva Japonske s Slovenijo, je prepričan tudi Masaki Arizono, predstavnik vodstva podjetja Panasonic, ki ne izključuje možnosti gradnje še dodatnih učnih centrov v bližini slovenske prestolnice, zagotovo pa so z gradnjo v tem delu Slovenije prodrli tudi v ta del Evrope, ki je po njegovem mnenju dobra izhodiščna točka za srednjeevropski trg.

So pa učni centri in predstavništva že zelo dobra praksa podjetja Panasonic iz tujine. Tako je učni center v Hočah postal eden izmed teh, v video izjavi pravi župan Občine Hoče – Slivnica, Marko Soršak.

Ob tem, da je v občini Hoče – Slivnica prisotna tudi Magna, zdaj še Panasonic, je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek ocenil, da gre za industrializacijo tega konca Slovenije.

So pa ob tem s Srednjo elektro in računalniško šolo Maribor ter Tehničnim šolskim centrom Maribor podpisali pismo o nameri z namenom povezovanja gospodarstva s šolskim sistemom,od teorije k praksi. V video izjavi o novi pridobitvi pojasnjuje direktor TŠC Maribor, Darko Kukovec.

Profesor praktičnega pouka na Srednji elektro in računalniški šoli Maribor, Benjamin Vergles pa o tem, dijaki katerih izobraževalnih smeri se bodo v učnem centru Panasonic učili novih znanj.

Panasonic je tako z več kot 100 leti izkušenj eno od vodilnih podjetij v razvoju različnih elektronskih tehnologij in rešitev za uporabnike v potrošniški elektroniki, stanovanjskih, avtomobilskih in B2B podjetjih, saj svoje izdelke prodajajo v že več kot 120 državah po vsem svetu. Panasonic gradi na japonski tradiciji nadzora kakovosti brez kompromisov po celem svetu, razvija in proizvaja dobre izdelke ter jih zagotavlja strankam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.