20:59, pet, 19. Apr

VIDEO: Tudi mariborski gasilci bodo stavkali, “ker tako res ne gre več naprej”





Tudi mariborski gasilci se bomo stavke udeležili, a bomo v tem času prav tako aktivni in na voljo za pomoč“, je za naš portal potrdil Aleš Ciringer, direktor Gasilske brigade Maribor. Pogajanja s predstavniki vlade verjame, da morajo uspeti, “ker tako res ne gre več naprej.

Svoje nezadovoljstvo s prenizkimi plačami in s tem izraženega nespoštovanja do njihovega dela bodo gasilci izrazili na jutrišnjem protestnem shodu pred sedežem vlade. Če bodo dovolj jasni in glasi pred vrati, si obetajo, da bodo predstavniki morda (u)slišali njihove argumente.

Gasilce podpirajo tudi predsedniški kandidati
Pred petkovim soočenjem na BK TV so nam kandidati in kandidatke za predsednika/-co republike zaupali svoje stališče. Gasilce podpirajo vsi. Preverite v videu:

Boris Popovič: „Da seveda! Gasilec mora biti ponos države. Gasilci so tisti, ki nam priskočijo vedno na pomoč ob naravnih nesrečah, na njih lahko vedno računamo 24 ur na dan.
Ljudmila Novak:„Seveda jih podpiram, saj njihov status ni dobro urejen, vsi vemo kako jih potrebujemo, še posebej ob raznih naravnih nesrečah, zato si zaslužijo, da je njihov status dostojno in primerno urejen.
Maja Makovec Brenčič: „Gasilci so tisti, ki mnogokrat rešujejo naša življenja, zato je prav, da dobijo za svoje delo ustrezno plačilo. In predvsem, da jih spodbujamo pri tem, da bodo tudi v naprej tako predano kot do sedaj opravljali svoje aktivnosti. Vsaka minuta šteje in gasilci to dobro vedo.
Romana Tomc: „Seveda jih podpiram. Ni prav, da se na gasilce spomnimo samo takrat, ko jih rabimo, takrat ko pa oni rabijo nas, pa jih pozabimo. Tako, da zagovarjam.
Marjan Šarec: „Kot prostovoljni gasilec jih seveda podpiram.
Suzana Lara Krause: „Absolutno podpiram gasilce pri stavki. Veliko gasilcev osebno poznam in vem, da so veliki ljudje. Za to, kar počnejo potrebujejo veliko poguma, mi pa moramo uporabiti nekaj spoštovanja, ne samo, da pričakujemo, da bodo prvi ob vsaki priliki na tistem mestu, kjer jih potrebujemo.
Angelca Likovič: „Zelo podpiram, ker sva z možem oba podporna člana društva gasilcev Grosuplje. Z njimi sem bila petkrat na Triglavu, tako da smo v dobrem sodelovanju. Kadar imajo veselice, vedno kupim srečke, tako, da zelo zelo podpiram. To je tisto društvo, ki pravim zelo pomembno, ker nam pomaga v stiski.
Andrej Šiško: „Absolutno, gasilci so en izmed temeljev slovenske družbe, ki opravljajo svoje humano, plemenito poslanstvo. Mislim pa, da v tej državi niso deležni tega, kar bi morali biti in, da je to absolutno potrebno spremeniti, popraviti. Gasilci so izjemno pomembni. In prav je, da se skupaj, zedinjeni borijo za to, kar jim mora pripadati.

Tudi Mestna občina Maribor podpira gasilce

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec je v znak podpore prizadevanjem za izravnavanje plačnih anomalij gasilski zvezi poslal pisno podporo.

mos podpora

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.