10:40, pet, 29. Mar

VIDEO: Testen zagon Magnine lakirnice v Hočah





Danes so v Magni Hoče prvič testno zagnali lakirnico. Uraden začetek proizvodnje naj bi stekel v marcu letos.Danes je v Magnini lakirnici v Hočah zaposlenih 140 ljudi. Do februarja načrtujejo, da bodo presegli število 200. Trenutno obratujejo na 3,5 hektarjih od predvidenih 12 hektarjev.

Trenutno v Hočah lakirajo karoserije za avtomobile znamk Jaguar, s katerimi naj bi v marcu tudi uradno začeli proizvodnjo. Na uro polakirajo 20 karoserij, za primerjavo v Magni Steyr Grazu v eni uri proizvedejo 34 avtomobilov. Kljub temu, da gre za manjši proizvodni obrat, računajo, da bodo do leta 2022 izpolnili zavezo po zaposlovanju 400 delavcev in širitvi tovarne, seveda pa tudi po polnem zagonu.

Sequence 08.00_08_38_20.Still017

David Adam, direktor lakirnice v Hočah je dejal, da z optimizmom zrejo v prihodnost, tudi glede vseh rokov in ustreznega okoljevarstvenega dovoljenja. “Izpolnili smo vse zahteve, ki so bile podane v okoljevarstvenem dovoljenju in danes ste upam, da dobili dober vtis. to je nekako stanje tehnike, ki smo ga dosegli zdaj in seveda smo pozitivno usmerjeni in gledamo pozitivno v prihodnost in zagotovo bomo našli skupno rešitev glede tega,” je dejal Adam.

Proizvodnja bi naj stekla z marcem letos, vendar pa šele po pridobljenem okoljevarstvenem dovoljenje, nato pa še po obratovalnem dovoljenju. Združenje ROVO je namreč ta teden vložilo pritožbo zoper okoljevarstveno dovoljenje Magne Steyr za obrat lakirnice v Hočah. ROVO je sicer eden izmed treh udeležencev (občina Miklavž na Dravskem polju in Zveza ekoloških gibanj Slovenije) v upravnem postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja. So pa iz Zveze ekoloških gibanj Slovenije medtem sporočili, da ne bodo pritožili zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje.

V videu si poglejte notranjost lakirnice v Hočah:

Še lakirnica v Hočah skozi fotografije:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.