20:55, čet, 25. Apr

VIDEO: “Tava, hvala za veličastnih 10 let!”





Na današnji dan, 29. januarja, je pred desetimi leti Marcos Tavares podpisal pogodbo z NK Maribor.

Letos je prejel tudi posebno nagrado na izboru Športnika leta.

Marcos Tavares je s 131 goli podrl rekord zadetih golov v slovenski ligi. Zadetek v 88. minuti tekme proti Gorici za nogometaše Maribora ni bil sladek le za rekorda, z njim so ujeli tudi zmago z 2:1. “Emocija je velika. Seveda sam ne morem narediti veliko, toliko golov sem dosegel zaradi ekipe, trenerja, direktorja in navijačev. Jezus mi je pomagal, da lahko tu doživim vse to,” je bil ganjen kapetan po tekmi.

Tavares je pred štirimi leti dobil slovensko državljanstvo. Z družino se je povsem prilagodil okolju, saj namerava v štajerski prestolnici ostati tudi po karieri. Mariborčani ga imajo za svojega. Srečujejo ga na ulicah, se želijo njim z fotografirati in izmenjati kakšno misel. “Po tekmi sem jokal, trener me je potolažil. Izhajam iz brazilske favele in vse, kar sem tukaj preživel, je več od pričakovanj. Nikoli nisem razmišljal, da bom imel tako kariero. Zelo sem vesel, da to radost delim s svojo družino. To mi v življenju veliko pomeni,” je pred časom pojasnil za medije.

Na Twiterju NK Maribor se mu sodelavci zahvaljujejo.

Sodelavci o njem govorijo z izbranimi besedami. “Tavares je res poseben. Tukaj ne mislim samo na njegove strelske zmogljivosti, ampak z njim lahko ustvariš odnos, ki te pelje samo naprej,” razlaga trener Darko Milanič. Ta s Tavaresom že drugič sodeluje. Primerjal je prvo obdobje njunega sodelovanja in zdajšnje.

“V tem času je doživel marsikaj, tudi zasebno je drug človek. Raste, se spreminja. Če bi ga na hitro primerjal s tistim časom, bi dejal, da je to še naprej isti Tava. Torej dobra oseba, pripravljena zmeraj pomagati. Malček je občutljiv, če si z njim bolj na trdo. Se pa hitro pobotaš in z enim objemom rešiš vse. Bolj je zrel, razume vse drugače kot pred desetimi leti. Nogometna kvaliteta je še naprej prisotna, kot človek pa je zrasel. Nanj v vsakem trenutku računam. Posebnost je, da ko zgleda, da ne more nikamor, je nevaren. Je aktiven, kljub svojim letom gre kot raketa in se ne da. Kaj češ lepšega?” je še pristavil Milanič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.