05:04, pet, 19. Apr

VIDEO: Svetniki Občine Destrnik potrdili zvišanje cene omrežnine pri oskrbi s pitno vodo





Na šesti redni seji občinskega sveta občine Destrnik so občinski svetniki obravnavali predlog elaborata o oblikovanju cen oskrbe s pitno vodo. Ta je sestavljena iz dveh delov: omrežnine in porabe. Zaradi zamenjave vodnih priključkov in vgradnje digitalnih vodomerov se bo omrežnina zvišala za 7,8 centa, kar so svetniki sprejeli.

Po devetih letih, odkar so izvedli zadnje posodobitve na vodovodnem omrežju, se bo komunalno podjetje lotilo desetletnega projekta postopne zamenjave sedanjih analognih vodomerov z novimi, digitalnimi, ki bodo omogočali tudi daljinsko odčitavanje porabe. Prav tako bodo zamenjali tudi vodovodne priključke. Župan Destrnika Franc Pukšič je izjavil: „Dejstvo je, da je Občina Destrnik leta 2010 zamenjala nekaj tega, najbolj problematičnega cevovoda, skupaj s komunalnim podjetjem, in seveda ga je tudi sofinancirala. Od leta 2010 pa do 2019 pa v to pač niso nič vlagali.“ Zdaj je prišel čas za nova vlaganja v posodobitev. Zaradi tega se bo dvignila cena omrežnine, z njo pa bo komunalno podjetje odpravilo del odtekanja vode.

Nekateri svetniki so izrazili skrb zaradi povišane cene omrežnine, zato so zahtevali dodatna pojasnila. Komunalno podjetje zagotavlja, da bodo vsi stroški izgradnje digitalnih vodomerov v omrežnine, dodatnih položnic ne bodo izstavljali, prav tako ne bodo po končanem projektu ohranjali višje cene omrežnine, ampak jo bodo znižali. Z razlago je bila občinska svetnica Elizabeta Fras zadovoljna.

Bo pa zaradi zamenjave cevovoda z novimi materiali prišlo tudi izboljšanja kakovosti pitne vode.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.