15:22, pet, 29. Mar

VIDEO: Študenti zbirali sladkarije in igrače za otroke





Tudi letos je Študentski svet Univerze v Mariboru izvedel akcijo zbiranja sladkarij in igrač. Med 19. novembrom in 14. decembrom so tako namenili čas za zbiranje daril iz socialno ogroženih družin.

V skoraj mesec dni trajajoči akciji zbiranja sladkarij in igrač za najmlajše, so študentom omogočili, da tudi sami prisostvujejo pri tej dobrodelni akciji. V knjižnicah na vseh fakultetah so tak lahko študenti, kot tudi zaposleni prinašali različna darila, od igračk, knjigic do sladkarij. Akcija sicer traja že več kot štiri leta. Nina Krel iz Študentskega sveta UM pa je pojasnila, da omejitev pri zbiranju ni bilo.

Zbrane sladkarije in igrače so namenili otrokom, ki si jih zares želijo in si jih ne morejo privoščiti. Božidar Raušl, sekretar ZPM Maribor o tem, da je socialna stiska ljudi v Mariboru iz dneva v dan večja.

Zveza prijateljev mladine Maribor v kratkem organizira tudi večji tabor na Pohorju za otroke socialno ogroženih družin, kjer bodo podarili nekaj izmed teh daril.

igračke in sladkarije 3

Vsak prvi ponedeljek v mesecu k nam prihajajo družine, ki potrebujejo pomoč. Tudi na tak način si bodo lahko izbrali nekaj izmed zbranih sladkarij in igrač. Seveda pa bo do konca leta prispelo še več igrač za otroke,” je pojasnil Božidar Raušl iz ZPM, kjer v prazničnem decembru obdarujejo okrog 250 otrok. Raušl je sicer zaključil z besedami, da Maribor ima ta čut za majhnega človeka in da imamo to socialno zavest, “znamo prisluhniti, sploh, če so otroci tisti, ki so se znašli v stiski,” je zaključil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.