10:44, pet, 29. Mar

VIDEO: Športna zveza Ruše ima novega predsednika





Na redni programsko-volilni skupščini Športne zveze Ruše so izvolili nove člane organov za obdobje 2019-2023.

Športna zveza je tako dobila novega predsednika, saj se dosedanji predsednik Matjaž Vodušek ni odločil za vnovično kandidaturo.

Vodušek je še poudaril, da je ponosen, da športna zveza v takšnem okolju deluje, da se veča zavest po potrebi takšne organizacije, saj tako lažje kandidirajo za sredstva na republiškem nivoju. Minulih štirih let mandata predsednika se Vodušek spominja predvsem po zanimivostih, dinamiki in dejstvu, da so uspeli ohraniti ekipne športe, pojavu novih individualnih, predvsem borilnih športov. Je pa kritično pripomnil, da prostori za borilne športe še niso urejeni, kar po njegovem pomeni izziv za novo vodstvo. V zadnjem letu delovanja pa je Vodušek najbolj ponosen na tako imenovano “pohorsko grčo”, ki predstavlja neorganiziran množični šport, kamor so pritegnili okoliščane iz celotne Dravske doline, da so se vzpenjali na okoliške hribe. “To je eden od uspehov promocije množičnega športa,” je še dodal Vodušek. Od novega predsednika pa pričakuje predvsem nove ideje, novo energijo in ohranjanje vsega dobrega tudi v prihodnosti.

Na programsko-volilni skupščini so tako za novega predsednika Športne zveze Ruše, člani izvolili Renata Kolmanka.

Se pa Kolmanko zaveda, da je šport vezan na finance. Financira se iz programa športa, zato je prepričan, da se lahko s programi poveča tudi financiranje. “Trudili se bomo delati predvsem na mladih, tako na rekreativnem kot profesionalnem področju.” Občina je sicer v preteklosti vložila veliko sredstev v promocijo in podporo predvsem kolesarskih športov in turizma, nova županja pa tolikšne podpore na tem področju ne predvideva več. “To mi ne predstavlja neke ovire, saj sem prepričan, da moramo za to poskrbeti sami, niti si ne predstavljam, da bi samo občina skrbela za to področje,” je povedal Kolmanko. Za kandidaturo se je odločil zaradi lastne dejavnosti preko društva NLP (Naše lepo Pohorje), kjer se ukvarjajo predvsem z zimskimi športi in kolesarstvom in bodo lahko tudi brez občinske pomoči, zgodbo individualno peljali naprej. Prav tako ima že jasno zastavljene prve korake, ki jih po naredil kot novoizvoljeni predsednik Športne zveze Ruše.

Na skupščini so izvolili še novega-starega podpredsednika športne zveze Ljuba Germiča in ostale člane upravnega odbora, ki ga sestavljajo Jure Brečko, Ivan Čerič, Matic Frumen, Zoran Kajser, Andrej Sande, Drago Plohl in Iztok Štraus.
Predsednik nadzornega odbora bo Aleš Trop, ostala člana pa Josip Ajd in Boštjan Čertalič. Zdaj že nekdanji predsednik športne zveze Matjaž Vodušek je postal predsednik častnega razsodišča, člana pa Janez Trup in Tine Marinšek. Sekretarka zveze pa ostaja Mojca Potrč.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.