22:35, tor, 23. Apr

VIDEO: Spor zaradi lastništva znane gostilne Meja traja že 19 let





Turistična družba Putnik iz Srbije že dolgih 19 let bije sodni spor z zakoncema Vajnhandl, ki ju obtožuje, da sta si protipravno prilastila znano gostilno Meja na starem mejnem prehodu z Avstrijo, čeprav je 52 let stara stavba že od vsega začetka v lasti beograjske turistične agencije.

Čeprav je bilo že leta 2004 pravnomočno ugotovljeno, da zakonca nimata nobene pravne podlage za uporabo sporne nepremičnine, da je Friderik Vajnhandl ponaredil kupoprodajno pogodbo, aneks in potrdilo o plačilu kupnine, zaradi česar je bil pravnomočno obsojen na pogojno zaporno kazen, se Milena in Friderik Vajnhandl ne dasta in nikakor ne želita spora rešiti na miren način. Še več, gostilno ter nepremičnino še vedno nemoteno uporabljata. Odvetnik družbe Putnik je nad situacijo ogorčen.

Zakonca Vajnhandl sta v svojem početju šla še dlje. Del nepremičnine, za katero je sodišče odločilo, da nimata pravne podlage za uporabo, dajata v najem. Najemnici frizerskega salona, sta zaradi neplačevanja najemnine, čeprav jo najemnica plačuje družbi Putnik, brez opozorila zamenjala ključavnice in preprečila dostop do njenih poslovnih prostorov. Sodišče jima je dalo dva dni časa, da ključavnice umakneta sama, sicer bo to storil izvršitelj. Tako smo bili danes priča obiska sodnega izvršitelja, ki je odredil menjavo vseh ključavnic frizerskega salona.

Z najemnico frizerskega salona je v stik stopila družba Putnik in ji pojasnila, da so pravzaprav oni pravili lastniki objekta. tako so ji predlagali podpis nove pogodbe z njimi. Obljubili so ji, da bo po koncu vseh sodnih postopkov oziroma tudi po pravnomočnosti sodbe, lahko ostala v objektu. Frizerka je tako razdrla pogodbo z zakoncema in prešla na stran Putnika.

Sicer smo Mileno Vajnhandl uspeli priklicati, vendar za izjavo pred našo kamero ni imela časa. Dejala je, da bo poklicala sina, ki je bil v bližini gostilne, da bo on podal izjavo, vendar smo nanj zaman čakali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.