15:07, sob, 20. Apr

VIDEO: Slavnostna otvoritev Magnine lakirnice v Hočah





V Hočah je potekala slavnostna otvoritev proizvodnje v lakirnici Magne Stayr v Hočah. Sicer je lakirnica poskusno obratovala že kakšno leto, zdaj pa je Magna tudi uradno Slovenijo priključila k ostalim državam, kjer ima Magna svoje tovarne.

Magna sicer rednega obratovalnega dovoljenja še ni prejela, kar pa ne ovira tamkajšnje proizvodnje, ki je od marca še vedno v fazi poskusnega obratovanja, zaradi vseh monitoringov, ki se opravljajo kot varovalka oziroma test, ali vsi parametri proizvodnje, ki so jih navedli lastniki, tudi v resnici držijo. Sicer pa ima družba leto dni časa, da uvede redno proizvodnjo. Pred uradno otvoritvijo so si povabljeni gostje in predstavniki medijev lahko ogledali notranjost lakirnice in njeno proizvodnjo.
Slovesnosti v tovarni Magne Steyr v občini Hoče – Slivnica so se udeležili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, zunanji minister Miro Cerar, predsednik družbe Magna Europe in Magna Steyr Günther Apfalter, direktor lakirnice v Hočah David Adam, premier Marjan Šarec in župan Občine Hoče-Slivnica, Marko Soršak, ki že beleži prve vplive obratovanja lakirnice na občino.

Tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, Boštjan Gorjup, je bil ob ogledu lakirnice zelo optimističen in zadovoljen. “Veseli smo, da se danes slovenskemu gospodarstvu pridružuje nov član. Gre za renomirano podjetje v avtomobilski industriji, zato ne bo samo Maribor, ampak kar cela Slovenija s tem pridobila na ugledu, znanju in seveda novih povezavah, ki jih lahko Magna nudi za slovenske dobavitelje,” je ob ogledu Magne v Hočah dejal Gorjup. Na otvoritev je ponosen tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek.

Premier Marjan Šarec, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, zunanji minister Miro Cerar, predsednik družbe Magna Europe in Magna Steyr Günther Apfalter ter direktor lakirnice Maribor-Hoče David Adam so nato tudi uradno odprli novo lakirnico.

Po uradni otvoritvi je preimer Šarec izrazil upanje, da bo v prihodnje zakonodaja dovoljevala, tudi brez posebnih zakonov, naklonjenost investicijam, tako domačim kot tujim. “Tukaj je bilo v preteklosti veliko polemik o enakopravnosti, zato verjamem, da bomo na koncu dosegli ta cilj, da bomo dobili tako domače kot tuje investicije in da bo gospodarstvo delovalo. Predvsem pa si želimo investicij, ki imajo višjo dodano vrednost in sledijo sodobnim trendom. Le z uspešnim gospodarstvom, bo dovolj denarja tudi za vse ostalo,” je dejal Šarec in kljub polemikam izrazil prepričanje, da je Slovenija naklonjena investicijam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.