17:48, čet, 18. Apr

VIDEO: Pukšič: “Občina Destrnik postaja občina, ki ji je mar za svoje ljudi”





Na Občini Destrnik so na 5. redni seji občinskega sveta sprejeli nižjo ceno storitve za pomoč družinam na domu, za socialno oskrbo. Župan Franc Pukšič je dejal, da občina zaradi takšnih odločitev postaja boljša, da postaja socialna občina, ki ji je mar za svoje ljudi.

Svetniki in svetnice so na seji razpredali v 20. točkah, med temi pa je Elizabeta Fras, predsednica Odbora za šolstvo, kulturo, socialo in društva svetnike seznanila s tem, da so za enega otroka v vrtcu potrebna sredstva za zagotovitev spremljevalca gibalno oviranega otroka. Svetniki pa so se strinjali, da je pomoč dobrodošla.
Ena izmed pomembnejših točk dnevnega reda 5. redne seje občinskega sveta Občine Destrnik je bila tudi 10. točka, pri kateri so se svetniki seznanili o določitvi nove storitve za pomoč družinam na domu. Iz sedanjih 9 evrov, so ceno znižali na 6 evrov. V video izjavi pojasnjuje župan Pukšič.

Da je občina dolžna pomagati, meni tudi neodvisni svetnik Matej Služnik.

Svetniki so medtem soglasno potrdili predlog sklepa o potrditvi DIIP-a za rekonstrukcijo lokalnih cest in javnih poti, obširnejša razprava je bila pri 15. točki glede potrditve DIIP-a za obrtno poslovno cono Janežovci.  V video izjavi o sprejemanju DIIP-a z obrtno cono Janežovci odgovarja svetnik Branko Horvat.

Medtem pa Pukšič umirja, da da rešujejo kar se rešiti da, še napake iz časov prejšnjega vodstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.