07:25, sob, 20. Apr

VIDEO: Ptujski svetniki potrdili višje cene oskrbe s pitno vodo





V ponedeljek so ptujski mestni svetniki in svetnice na seji potrdili višje cene oskrbe s pitno vodo, ki so med drugim tudi posledica pokrivanja izgub na omrežju. V povprečju, bodo Ptujčani in Ptujčanke v povprečju plačevali okrog 2 evra višje položnice za vodno oskrbo. Po redni majski seji, so svetniki zasedali še na izredni seji, oziroma nadaljevali prekinjeno sejo izpred meseca dni, ko so razglabljali o Ormoški cesti.

Kot je po seji pojasnila županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, so dvigi cen, ki jih mora sprejemati Mestni svet, vedno nehvaležno delo.

Tudi zato so se v Komunali Ptuj odločili, da gredo v nadgradnjo sistema, da zamenjajo števce in bodo tako lahko sproti odčitavali količino vode, posledično pa videli, kje je manko. Skladno z ugotovitvami, bodo celostno pristopili k rekonstrukciji vodovoda. “Mi vemo, da so naše vodovodne cevi v slabem stanju. To se zdaj zelo dobro kaže tudi, ko smo odprli tržnico (mestno tržnico). Tam so luknje v ceveh velike kar za en palec. Vsa ta izguba tudi stane. In če se to na neki rok kompenzira, je potem teh dva evra, koliko bi naj bilo povprečje na položnico več, mogoče še tisti sprejemljiv znesek, ki ga lahko rečemo,” je pojasnila Gajškova. Svetniki so podprli rekonstrukcijo vodovoda, kaj o tem menita Rajko Fajt in Alen Iljevec:

Sicer so svetniki na seji med drugim začeli tudi postopke za prostorsko umestitev vodnega zadrževalnika na Rogoznici, s tem pa bodo mesto zaščitili pred posledicami obilnejših padavin in poplavljanja vodotokov.

Letos dela na Ormoški odpadejo?

Po opravljeni redni majski seji, so ptujski mestni svetniki in svetnice nadaljevali s pred mesecem dni prekinjeno izredno sejo o Ormoški cesti. Tokrat so svetniki obnovo podprli, na ministrstvo za infrastrukturo pa so medtem naslovili več dodatnih zahtev lokalnega prebivalstva in Civilne iniciative za Ormoško cesto. Svetniki so zahtevali, da ministrstvo na Ormoški cesti prepove mednarodni tovorni tranzitni promet in ga preusmeri na avtocesto. S 1. junijem naj bi se to deloma tudi uresničilo, kot smo že poročali tukaj.

V izjavi o tem kaj sledi, pojasnjuje Gajškova.

Med svetniki se je o Ormoški cesti sicer vnela razprava, prilagamo le nekaj teh mnenja Marjana Kolariča in Andreja Čuša o Ormoški cesti in odločanju mestnih svetnikov o tem:

Pristojne na ptujski občini so svetniki med drugim še zadolžili, da skupaj z državo nadaljujejo z aktivnostmi za umeščanje in izgradnjo južne obvoznice, medtem ko gradnja obvoznice po severni strani Ptujskega jezera, ki bi potekala preko Puhovega mostu, za mesto po mnenju svetnikov ni sprejemljiva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.