04:03, čet, 25. Apr

VIDEO: Odziv ptujske županje na domnevne nepravilnosti pri organizaciji Kurentovanja





59. Kurentovanje je za nami. Več kot 7.000 nastopajočih iz 12 držav na štirih osrednjih povorkah in kar 73.000 obiskovalcev. Kljub zavidljivim številkam pa se je med in po kuretovanju govorilo predvsem o konfliktu interesov pri izbiri ponudbe vina v Karnevalski dvorani.

Ptujska županja Nuška Gajšek se je tako novinarski konferenci odzvala na številne pomisleke in očitke o nepravilnostih, ki so bile Zavodu za turizem Ptuj očitane v času letošnjega Kurentovanja. Številne obiskovalce Karnevalske dvorane je namreč razburilo, da je organizator v Karnevalski dvorani ponujal izključno vino Vinarstva Gönc, ki je v lastništvu brata direktorice Javnega zavoda za Turizem Ptuj Katje Gönc. Ptujska županja je sicer poudarila, da je Zavod za turizem organizacijo Ptujskega karnevala peljalo zelo dobro in da so nastavili nekatere temelje, na katerih je potrebno graditi in zgodbo nadaljevati. Kljub vsemu pa naj bi bilo pri nekaterih postopkih, kar nekaj napak.

Služba za revizijo skupne občinske uprave je v poročilu navedla kar nekaj pomanjkljivosti javnega poziva za organizatorja komercialnega dela kurentovanja v Karnevalski dvorani. Iz predložene dokumentacije naj ne bi bilo razvidno pod kakšnimi pogoji in na kašen način je Zavod za turizem pridobil dvorano v upravljanje, koliko plača za dvorano ter katere stroške ima z dvorano. Prav tako ni popolnoma jasno na kakšen način je bila določena vrednost 15 tisoč evrov za uporabo znamke Kurentovanje in če skupaj z 10 odstotki od gostinskega prometa zadostuje za uporabo dvorane v velikosti 2600 kvadratnih metrov, za promoviranje, plakatiranje in prodajo vstopnic, ki so opredeljene kot obveznosti Zavoda za Turizem. Služba za revizijo je še opozorila na kratek 15-dnevni rok za predložitev ponudbe po javnem pozivu za organizacijo tako obsežnega projekta.
Več o tem pa v video prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.