14:47, sre, 24. Apr

VIDEO: Občina Sv. Trojica navezuje stike s sosednjo Avstrijo





Občino Sveta trojica v Slovenskih goricah je včeraj obiskala skupina prijateljstva Avstrije in Slovenije v Republiki Sloveniji, ki jo vodi Ljudmila Novak.

Namen obiska je bil, da si Avstrijski poslanci ogledajo lepote in posebnosti Slovenskih goric, ki morda prijatelje iz sosednje Avstrije prepričajo v medsebojno sodelovanje.

Več v izjavi župan Občine Sv. Trojica David Klobasa.

Pri krepitvi tega sodelovanja bo v samem vrhu države pomagala tudi Ljudmila Novak, ki je goste iz Avstrije pripeljala v Sveto trojico, saj je prepričana, da ima občina izjemen turistični in romarski potencial.

Več v izjavi Ljudmile Novak, pred. skupine prijateljstva Avstrija-Slovenija v Republiki Sloveniji.

Nad regijo so bili navdušeni tudi prijatelji iz sosednje Avstrije, ki so prepričani v potencial in posledično sodelovanje. „Menim, da je še veliko potenciala predvsem na področju vinarstva. Danes nas je navdušil župan Svete Trojice, ki svoje delo zelo dobro opravlja. Predvsem s ponujanjem ulične prehrane ob jezeru, kar je zagotovo dobro praksa, ki jo mi poznamo tudi iz Avstrijske Štajerske oziroma Gradca, kar nakazuje, da bi lahko medsebojno zelo dobro sodelovali“ je dejala Martina Kaufmann, predsednica Dvostranske skupine prijateljstva Avstrija-Slovenija.

Prav tako se naši severni sosednje zelo dobro zavedajo, da je danes medsebojno sodelovanje ključnega pomena. Kaufmannova pa je še dodala. “Živimo na skupnem prostoru, vsi smo Evropejci in Evropejke, zato je dobro, da znamo medsebojno sodelovati in poiskati skupne moznosti za razvoj. In prav na teh dobrih medsebojnih odnosih smo z gospo Ljudmilo Novak delali zadnje tri dni. Nadejamo se torej lahko še tesnejšega sodelovanja z našimi severnimi sosedi po katerih se tako radi zgledujemo in dnevno tja mnozicno migriramo na delo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.