06:48, pet, 29. Mar

Video: Občina Destrnik praznuje 21 let uspešnega delovanja





V Destrniku so ob 21-letnici občine pripravili slovesnost, na kateri so podelili priznanja uspešnim občanom in naziv častni občan. Tega je dobil Branko Zelenko. Obenem pa so se posvetili tudi 25-letnici lokalne samouprave. V počastitev praznika so na slovesnost prišli tudi mnogi gostje iz sosednjih in pobratenih občin ter evropski poslanci.

Ni naključje, da so se na destrniški občini odločili, da skupaj praznujejo tako 21 let občine Destrnik kot tudi 25 let od začetka razvoja lokalne samouprave v Sloveniji. Ta je takrat še skupni občini Destrnik-Trnovska vas -Vitomarci omogočil prve projekte k boljšemu lokalnemu razvoju, ki je nato vplival tudi kasneje ločene občine. Destrniški župan Franc Pukšič je izpostavil nekatere investicije, ki so jih izvedli v vseh teh letih.

Častni občan Destrnika Branko Zelenko je bil, kljub svojemu nenehnemu delu za razvoj občine, kar malce presenečen, da je dobil naziv častnega občana. Je pa zagotovo eden tistih, ki so v občini že od njenih začetkov stremel skupaj z ekipo tako za ustanovitev občine kot njen kasnejši razvoj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.