11:34, pet, 29. Mar

VIDEO: Na srbskih ulicah prihaja do nasilja, protestnikov več tisoč





Med protesti v Beogradu in drugje po Srbiji je bilo ranjenih več deset ljudi. Veliki protivladni protesti v Srbiji so se pomirili v sredo okrog polnoči.

FOTO: Twitter

Med drugim je tudi možnost policijske ure pognala na ulice Beograda in drugih večjih srbskih mest več tisoč protestnikov. Ti so ogorčeni zaradi neodgovornosti vlade, ki je pred volitvami, ki jih je opozicija bojkotirala, dovolila športne in druge velike prireditve. Te so prispevale k povečanju števila novih okužb z novim koronavirusom.

Na beograjski urgenci so za srbske medije povedali, da je bilo v Beogradu v sredo zvečer poškodovanih najmanj 36 ljudi, 19 policistov in 17 protestnikov, da pa huje poškodovanih ni bilo. Beograjski mediji so tudi poročali, da je policija poškodovala več novinarjev, ki so se sicer legitimirali, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Na družbenih omrežjih so že ponoči začeli deliti posnetke sredinega policijskega nasilja nad protestniki v Beogradu in Novem Sadu, ob tem pa trdili, da so se med protestnike pomešali člani navijaških skupin in provokatorji, ki so izzivali policiste.

Iz urada varuha človekovih pravic so že sporočili, da so uvedli nadzor nad ravnanjem policistov med protesti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.