19:47, čet, 28. Mar

VIDEO: Na skupščini Mariborskega vodovoda potrdili Arsenovičev predlog za nadzornike





Na skupščini Mariborskega vodovoda so predstavniki 19 občin, ki so lastnice Mariborskega vodovoda, izglasovali predlog župana MO Maribor, da postanejo novi nadzorniki Damijan Škrinjar, Matjaž Štandeker in Melita Petelin. Predlog šestih občin Upravne enote Lenart, ki so predlagale, da bi namesto Škrinjarja postal nadzornik Vito Kraner, pa je padel v vodo.

David Klobasa, župan Svete Trojice v Slovenskih Goricah, ki skupaj z Lenartom, Sveto Ano, Sveti Jurijem, Benediktom in Cerkvenjakom tvori Upravno enoto Lenart, je po glasovanju izpostavil, da sicer niso imeli velikega upanja, da bodo upoštevali njihov predlog, “da pa je žalostno, da niti mi nismo bili složni med sabo. Tu je, mogoče, najbolj bizarna stvar. Drugače pa gre zaradi tega, da nas je ogromno malih občin, ki v Mariborski vodovod zagotovo veliko vlagamo, opozarjamo na problematiko, pa smo ponavadi preslišani.” Glasovnic nismo videli, prav tako ne Klobasa, ki pa je dejal, da ne bo komentiral njihove nesložnosti. Njegova celotna izjava je v posnetku:

Svoj komentar na glasovanje pa je podal direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač, ki je ponovno poudaril, da gre za edinstven primer, da za novega nadzornika postavijo osebo, ki je že bila nadzornik pri Mariborskem vodovodu, pa je bila takrat predčasno umaknjena. Gre torej za Damijana Škrinjarja, ki je skupaj s Štandekerjem in Petelinovo nov nadzornik. Izpostavil je, da bo “velika naloga novih nadzornikov, da tisto, kar v Mariboru – v letošnjem letu smo oddelali zgolj za dva procenta – torej tistega plana, ki je bil usklajen z občino, in da vse tiste račune, ki jih Mestna občina vodovodu ne plačuje, in tudi velik dolg je iz naslova športnih objektov,” ti zagotovijo “iz kapitala Maribora, da bodo ti računi poravnani.” Celotna izjava direktorja Danila Burnača takoj po skupščini je v posnetku:

Smo pa spregovorili nekaj besed tudi z nekaterimi zaposlenimi, ti niso hoteli pred kamero, povedali pa so, da direktorju Burnaču zaupajo in mu izrekajo vso podporo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.