21:37, tor, 23. Apr

VIDEO: Na MO Maribor predstavili projekt ureditve Cafove ulice





Vodstvo Mestne občine Maribor je danes zainteresirani javnosti predstavilo projekt ureditve Cafove ulice, Kot so povedali, želijo s projektom slediti svoji viziji o mestu, ki meščanom nudi prijazen prostor, ki bo omejen za motorni promet in posledično dan v skupno rabo ljudem.
ureditev cafove predstavitev

Okrog 40 prebivalcev Cafove, predstavniki civilne iniciative, Mestne četrti Center in podjetja Indoma, so se udeležili današnje predstavitve projekta ureditve Cafove, ki so jo na občini poimenovali kar “Ulico ljudem”. Predstavitev, ki se je sicer pričela burno, predvsem na predlagano prometno ureditev, v kateri naj bi ukinili parkirišče in omejili promet, se je vendarle končala z konstruktivnimi predlogi, ki jih imajo namen na mariborski občini spisati v skupek dogovorov. Po besedah župana Aleksandra Saše Arsenoviča jih bodo spisali in podali v razpravo. Največ burnih reakcij na začetku ter kasneje podanih predlogov je bilo prav na račun prometne ureditve, da naj bi ukinili parkirišča in omejili promet. Na koncu razprave jim je vendarle uspelo doseči dogovor, da na platoju Borisa Kidriča pridobijo parkirna mesta. “Danes smo se lahko tudi konkretno dogovorili, da dobimo na platoju Borisa Kidriča možnost parkiranja vmesne izgube pakirnih mest na Cafovi. Sledili bodo še vmesni razgovori z županom in upam, da bodo tudi ti konstruktivni tako kot so jih zdaj nakazali, da bomo tudi naprej prišli do željenega,” je dejal Jurij Brodšnajder iz Civilne iniciative.

Projekt ureditve Cafove je bil prijavljen v septembru 2018 na razpis Ministrstva za infrastrukturo, kjer so bila s sklepom 19. 12. 2018 pridobljena nepovratna sredstva v višini 320.084,72 EUR. S sredstvi evropske kohezijske politike bo sofinanciranih 80 % upravičenih predvidenih stroškov operacije glede na omejitve javnega razpisa (od tega 85 % iz sredstev Kohezijskega sklada in 15 % integralnih sredstev MZI).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.