02:10, pet, 19. Apr

VIDEO: Milanič je prepričan, da so vijoličasti dobro pripravljeni





Na novinarski konferenci NK Maribora, ki je bila namenjena predstavitvi rezultatov zimskih priprav kluba v Turčiji, je besedo najprej dobil športni direktor Zlatko Zahovič in naznanil novo kadrovsko novico.

“Naša številka 10, fant, ki je v NK Maribor prišel leta 2011, govorim seveda o Dinu Hotiću, je za eno leto še podaljšala pogodbo, četudi je imel veljavno pogodbo do 2021,” je uvodoma poudaril Zahovič. Hotiću odločitev ni bila težka, pravi, saj se v klubu počuti odlično, zato se mu zdi podaljšanje pogodbe izjemno. “Dal bom vse od sebe, da bom še boljši in s svojimi predstavami pomagal klubu, da pridemo do vseh lovorik, ki so možne,” je dejal vidno zadovoljen Hotić.

Nato je besedo dobil strateg vijoličastih, Darko Milanič in uvodoma dejal, da so zimske priprave daljše od poletnih, zato ima ekipa več časa, da pride na tisto pot na katero si želi.

Izbranci Darka Milaniča imajo pred začetkom spomladanskega dela državnega prvenstva, kar devet točk prednosti pred prvo zasledovalko in branilko naslova Olimpijo, kar jima daje vendarle več mirnosti za začetek spomladanskega dela. Prva preizkušnja vijoličaste čaka že to soboto, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili ekipo Mure.

Kapetan vijoličastih, Marcos Tavares je še dodal, da se izredno veseli vrnitve soigralca Martina Milca po poškodbi, saj je prav on asistriral pri vsej Tavaresovih najpomembnejših golih. Kapetan pričakuje, da bosta odlično sodelovanje nadaljevala še naprej, morda že v soboto, ko sicer tudi sam napoveduje kar nekaj zadetkov.
Temu pritrjuje tudi strateg Milanič, ki je dejal, da je na pripravah videl resnost, ki je potrebna in željo, da bi sebi, navijačem in klubu prinesli naslov. “Tekme, ki smo jih igrali na pripravah so bile na zelo visokem nivoju, kar pomeni, da so bili nasprotniki zelo kvalitetni in pomoje smo tu našli tisto, kar smo iskali. Rezultat sicer ni bil pozitiven, vendar je bilo veliko stvari takih, da smo po tekmi lahko rekli, da smo zadovoljni, mirni in na pravi poti. Tudi to, kar zdaj videvam na treninigih, kaže da so priprave šle v pravi smeri,” zaključi Milanič, ki od igralcev zahteva, da so maksimalno pripravljeni, potem pa se bo pred vsako posamezno tekmo odločal, kdo bo igral in s kakšno postavitvijo bodo nastopili.

Na koncu je Milanič še povedal, da je zelo miren tudi kar se tiče vratarjev, saj je Pirič na koncu prejšnjega dela dobil priložnost in jo popolnoma izkoristil. “Sicer pa nimamo samo dveh odličnih vratarjev, tudi Cotman je popolnoma pripravljen, da bi stal v golu. Trener vratarjev je tukaj zelo miren,” je razložil Milanič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.