05:32, sre, 24. Apr

VIDEO: Miklavževanje v Vilinskem dvoru





Mariborski Vetrinjski dvor se decembra spremeni v Vilinski dvor, ki obiskovalcem nudi festival ustvarjanja, druženja in svetlobe. Ta je namenjen tako otrokom, njihovim staršem kot tudi vsem drugim obiskovalcem. V četrtek, 6. decembra, bodo tam imeli pravo miklavževanje, čez vikend pa se bo festival s svojimi dogodki razširil tudi na ulice središča mesta.

V pritličju Vilinskega dvora se bodo med prazničnim decembrom odvijale delavnice v treh sklopih. Prvi je igralnica in čitalnica, kjer se lahko otroci in njihvi starši igrajo in ustvarjajo, drugi sklop je umetniška sobana, tretji sklop pa je Marsova izba.V četrtek bo v vseh sklopih še posebno živahno, saj bodo skupaj s soorganizatorji pripravili veselo miklavževanje s Tadejem Vesenjakom. Več o tem Hana Repše, direktorica Zavoda Mars.

Nič manj pa ne bo zanimivo tudi petkovo dogajanje, ko se bodo na odru na dvorišču odvili lutkovna predstava za otroke, predstavitev KUD Coda in večerni koncert. V soboto pa se bo izkazalo, da vilinsko mesto ni samo dvor, ampak so tudi ulice. Ob 19. uri se bodo namreč obiskovalci lahko podali na svetlobno pot po Lumini. Mateja Meh iz Društva Hiša razlaga: “Lumina je projekt našega društva, pred dvema tednoma so prišli umetniki iz Evrope, skupaj z lokalci smo postavili štiri svetlobne instalacije.Svetlobna pot pa je pravzaprav pot po teh inštalacijah, ki se skrivajo po bolj temačnih mestnih trgih.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.