07:31, sre, 24. Apr

VIDEO: Mariborska tržnica odslej brez dežnikov California





Orkanski veter je v preteklem tednu dežnikom »California« na osrednji Mariborski tržnici zadal še zadnji, hujši udarec. Ker so dežniki odslej polomljeni in zato nevarni tako za branjevke kot obiskovalce, bodo nemudoma odstranjeni, so sporočili iz Mestne občine Maribor. Koncesionar bo namesto dežnikov začasno namestil stojnice s strehami. Že ta vikend pa bo poskrbljeno za vse stalne prodajalce na Mariborski tržnici.

Da bodo dežnike v tem tednu zagotovo odstranili, je na ponedeljkovi seji mestnega sveta obljubil župan MO Maribor Saša Arsenovič:

In tako so v podjetju Snaga, ki upravlja s mariborsko tržnico, danes pričelo z odstranjevanjem še preostalih 22 dežnikov “California” na osrednji mestni tržnici. Arsenovič je na pobudo občanov v projektu “Izboljšajmo Maribor” odločil, da se dežniki nemudoma odstranijo.

Odstranitev dežnikov je jasen signal vodstva MO Maribor, da se večletna težava osrednje Mariborske tržnice končno razreši. Tako MO Maribor kot koncesionar za upravljanje s tržnicami Snaga sta poiskala srednjeročno rešitev na način, da se za vse stalne prodajalce postavijo pokrite stojnice. Tako bodo že ta vikend zagotovljene pokrite stojnice za 70 stalnih branjevk in branjevcev, v prihodnjih mesecih pa se bodo uredile še dodatne stojnice za 27 občasnih prodajalcev na tržnici,” so sporočili iz mariborske občine.

Ker o polomljeni dežniki v tako slabem stanju, da jih je nemogoče prodati ali na novo uporabiti, bodo v podjetju Snaga njihovo aluminijasto konstrukcijo nedvomno prodali najboljšemu ponudniku.

tržnica maribor

Je pa vodstvo mariborske občine že ob nastopu na funkcijo nemudoma pričelo z reševanjem problematike osrednje tržnice v mestu. Dolgoročna rešitev bo znana, ko bo usklajeno in razrešeno najemno razmerje z lastniki mlečno-mesnega paviljona in ko bo sprejet proračun za leti 2019 in 2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.