02:27, čet, 18. Apr

VIDEO: Maja v Mariboru športni sejem in športna pomlad





Prihodnji vikend, 17. in 18. maja, bo Športni park Tabor polno zaseden. Na zunanjih površinah parka in v Ledni dvorani, se bo namreč odvijal Prvi sejem Športa in zdravja. S tem sejmom se Maribor ponovno vrača na zemljevid sejemskih mest, kot je to nekoč že bilo. Pred tem, 10. maja, pa bo desetdnevni festival Športna pomlad že 15. leto zapored sproščal energijo. Do 19. maja se bo po Mariboru zvrstilo več kot 110 različnih športnih dogodkov na 20 lokacijah.  Sodelovalo bo skoraj 30 klubov, organizatorji pa ocenjujejo, da bo športno pomlad obiskalo približno 10.000 obiskovalcev. 

Od takrat, ko so organizatorji javnosti predstavili sejem športa in zdravja, pa do danes, je sejem že dobil na veljavi, saj bo očitno postal mednarodni. Glede na prijave razstavljavcev in udeležencev tega pestrega, športno obarvanega vikenda, bomo lahko videli tudi inštitucije iz drugih držav. Sejem bo potekal 17. in 18. maja v Ledni dvorani in zunanjih parkiriščih, pa tudi na umetni travi, kjer bo osrednji športni dogodek, pojasnjuje Aleš Antolinc, vodja organizacijskega odbora sejma.

Želja po organizaciji prvega Sejma športa in zdravja je pri organizatorjih zorela nekaj časa. “Da bi Mariboru zopet dali to sejemsko dejavnost, ker Maribor je nekoč že bil sejemsko mesto. Sicer nismo pričakovali, da bo že prvi postal mednarodni glede na teorijo sejmov, da se z leti pridobi na kilometrini in širjenju dejavnosti, zato smo zelo zadovoljni z udeležbo različnih razstavljavcev na področju športa in uradne medicine, pa tudi alternativne. Medsebojne povezave pa tako tvorijo pomembno celoto, ki so pomembne za mesto Maribor in ljudi, tudi širše,” je dodal direktor Športnih objektov Maribor, Anton Knez.

Mesto bo do sejma razgibala Športna pomlad

V Železničarskem športnem društvu Maribor, Športnih objektih Maribor in sodelujočih
društvih, klubih bomo že 15. leto zapored organizirali Festival športa in zabave – Športno
pomlad, ki bo od 10. – 19. maja 2019 sproščala športno energijo vseh generacij, mladih po
srcu. Da je Maribor vedno bilo športno mesto in da prebivalci dihajo s športom, je prepričan tudi direktor Športnih objektov Maribor, Anton Knez.

V 10 dneh se bo zvrstilo ogromno športnih dejavnosti, na katerih se boste lahko preizkusili. Od brezplačne osebne vadbe, učenja osnov različnih športov in merjenja moči na različnih rekreativnih tekmovanjih. Med drugim v:

• 6. Mini Lumarjevo tekmovanje v športnem plezanju,
• tekmovanje za otroke v kegljanju,
• turnir v badmintonu za osnovnošolce in rekreativce,
• 9. memorialni šahovski turnir Jožeta Antolinca,…

V programu letošnje Športne pomladi izpostavljajo dva osrednja dogodka, Rolly open, mednarodni plesni festival, ki se bo zgodil 18. maja od 9. ure naprej v Dvorani Tabor. In zaključni dogodek, že tradicionalni Neulovljivi škrat, ki bo v nedeljo, 19. maja od 15. ure dalje na Atletskem stadionu Poljane, ta dogodek pa bo najbolj naklonjen družinam z otroki. Ob opravljenih športnih nalogah – juda, šaha, atletike, lokostrelstva, gasilstva in policijskega kotička bodo otroci prejeli spominske diplome. Otroke in starše pa bo začaral tudi Čarovnik Grega.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.