12:53, čet, 28. Mar

VIDEO: Javno podjetje Gradnje iz Starš in direktor dobila denarno kazen





Prav nič pozitiven epilog je dobila zgodba o poteku mandata članom nadzornega odbora javnega podjetja Gradnje iz Starš. Pred meseci je članom namreč potekel mandat, župan Občine Starše Bojan Kirbiš pa točke ni dal še na sejo občinskega sveta. Na dopisni seji so sicer kasneje glasovali za nove, a glasovala sta tudi nova kandidata, čeprav ne bi smela. Po anonimni prijavi na KPK in postopku pa sta direktor Gradenj in samo podjetje dobila denarno kazen. Župan in občina pa sta odnesla brez kazni.

Kazni, ki sta jih morala poravnati tako javno podjetje Gradnje kot tudi direktor podjetja Anton Ekart, sicer nista bili visoki, le 35 evrov, a občinski svetnik Ivan Pišek opozarja, da do tega ne bi prišlo, če bi bil postopek na občinskih sejah drugačen. kazni sta že poravnani, Ekart je na zadnji seji občinskega sveta Občine Starše dejal, da ne bo terjal povrnitve od nikogar, Pišek tudi meni, da bi moral za kazni odgovarjati župan Občine Starše Bojan Kirbiš.

Več v videoprispevku:

Je pa na zadnji občinski seji Občine Starše Ivan Pišek napovedal, da bo zbral podpise za sklic nove, izredne seje, na kateri bi radi obravnavali dve točki. Ena je o Vaškem središču Starše, druga pa o podružnični šoli v Marjeti. Iščejo namreč celovito rešitev za oba projekta, pri šoli v Marjeti tudi na osnovi gradbenih strokovnjakov, Pišek meni, da bi tam morali narediti šolski okoliš, kot mora biti pri šoli.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.