14:09, čet, 28. Mar

VIDEO: Izpoved natakarja, ki mu je županski kandidat Saša Arsenovič odgriznil del prsta





Kandidat za župana Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, naj bi na silvestrovo leta 1999 med pretepom natakarju v njegovem takratnem lokalu Takos odgriznil del prsta. Arsenovič zgodbe ne zanika.

Za izjavo o dogodku in razjasnitev okoliščin pretepa izpred skoraj dvajsetih let smo prosili županskega kandidata Sašo Arsenoviča. Iz njegovega volilnega štaba smo dobili naslednji odgovor: “Najprej sporočamo, da gre v tej zadevi za umazano predvolilno manipulacijo. V podrobnosti zgodbe stare skorajda 20 let se gospod Arsenovič ne bo spuščal, saj so se takrat z vsemi vpletenimi pogovorili in sporazumno dogovorili, da naredijo korak naprej. Zaupanja vpletenih gospod Arsenovič ne bo zlorabljal. Zakaj pa se nekdo 20 let po dogodku in tik pred volitvami odloči za pripovedovanje izkrivljene zgodbe, pa najbrž ve le on.” Sicer pa je gospod Arsenovič v krajši izjavi po telefonu sicer potrdil incident in odgriznjen del natakarjevega mezinca, vendar zanikal poškodbe oziroma grizenje taistega natakarja med pretepom tudi v predel hrbta, kar navaja poškodbeni list oškodovanca.

Prav tako smo za izjavo in njegov pogled na takratno dogajanje prosili natakarja, ki je pred skoraj dvajsetimi leti na silvestrovo med delovnim časom v lokalu Takos, ostal brez dela mezinca leve roke. Izjava natakarja, ki je želel ostati anonimen je v priloženem videu.

Na afero so se na našo prošnjo odzvali tudi nekateri županski kandidati. Za odziv smo prosili vse županske kandidate, vendar do zaključka redakcije še nismo prejeli vseh odgovorov, zato navajamo zgolj prejete.

Lista župana Andreja Fištravca: “V naši državi smo sprejeli neke standarde, vezane na to, kaj je nedopustno v politiki in kakšni ljudje ne sodijo na politične položaje. Ko je minister Drobnič odrinil roko novinarke Katje Šeruge, so vsi mediji to dejanje obravnavali izjemno strogo. Ko je takratni poslanec Ivo Hvalica s časopisom udaril po glavi poslanca Kacina, je bil tudi izjemen medijski odziv. Ko se je izvedelo, da je takratni poslanec Franc Pukšič na veselici klofutnil svojo hčerko, je bila medijska in tudi politična sodba jasna. Presenečeni pa smo, da ko podjetnik, skupaj s še tremi drugimi, lastnega zaposlenega pretepe in hudo poškoduje ter je na voljo vsa medicinska dokumentacija, tako jasne opredelitve v Mariboru ne zmoremo. Morda zato, ker ne gre za novinarja, oz. politika, temveč za malega človeka. Če je temu tako, potrebujemo kot družba resen razmislek o lastnih vrednotah. Mi dejanje obsojamo in spoštujemo pogum osebe, ki je zmogla premagati stigmo in o tem bolečem dogodku spregovoriti po vsem tem času. Prav tako se strinjamo z žrtvijo, ko reče, da oseba, ki stori takšno dejanje, ni primerna za župana drugega največjega mesta v naši državi, torej Maribora.”

Igor Domanjko, Lista novinarja Bojana Požarja: “Dogodka ne morem komentirati, ker z njim nisem popolnoma seznanjen. Lahko samo rečem, da kaže dogodek njegov karakter in značaj, in kaj vse je pripravljen narediti, da doseže kakršen koli cilj. G. Arsenovič je v bitki kot županski kandidat, zato bodo o tem odločali volilci 18.11.2018.”

Tabor Socialnih demokratov: “V Socialnih demokratih bi želeli poudariti, da obsojamo vsakršno nasilje in pozivamo h kulturnemu dialogu med kandidati za župana ali županjo mesta Maribor ter opozarjamo na dejstvo, da niso protikandidati temveč tekmeci. Senzacionalistično poročanje medijev in poskusi nekaterih kandidatov, ki iz dogodkov pred dvajsetimi leti poskušajo ustvariti predvolilni šov, pozabljajo pa na lastne grehe, preprosto niso primerni ob kandidiranju za tako pomembno funkcijo. Vsakemu prizadetemu v tem ali kakšnem podobnem dogodku, kot SD Maribor trdno stojimo ob strani, kajti zavedamo se, kako travmatične posledice lahko omenjeni dogodki povzročijo. Sicer pa bo o primernosti dejanj županskega kandidata 18. novembra odločalo volilno telo.”

Igor Jurišič, Stranka Mladi – Zeleni Evrope: “Kot nam Slovar slovenskega knjižnega jezika lepo pove, je politika urejanje družbenih razmer in odločanje o njih na določenem družbenem področju: gospodarska, okoljska, kulturna, razvojna… A očitno so te teme postale manj pomembne od kazanja s prstom – oziroma kot se reče argumentom ad hominem. Po domače rečeno, če ne moreš dokazati, da oseba nima prav, pa ga zmerjaj. Žalosti me, da se imajo nekateri ljudje čas ter predvsem voljo, ukvarjati se z iskanjem in objavljanjem madežev soljudi. Če samo pomislim, kako so pred leti pričeli pisati o tem, da (tedaj še kandidat) aktualni župan dr. Andrej Fištravec jé mačke… mislim, vse to zgolj meče slabo luč na mesto Maribor. Je to res tiso, kar naj presodi, kdo bo kapetan barke, ki naj mirno zaplove lepši prihodnosti naproti? Sam prav zaradi tega ne želim komentirati osebnih življenj sokandidatov, temveč se posvečam njihovim programom, zamislim in predlogom, saj bomo v prihodnje skupaj gradili Maribor. Morda se zdi nemogoče preseči ogovarjanja, vendar naj bo nemogoče le začetek. Prezgodaj preminuli in tudi pri nas izredno priljubljen Makedonski pevec Toše Proeski je v pesmi Još i danas zamiriše trešnja to zelo lepo povzel – “Šta to ima u ljudima tuzno da ulaze u tudje zivote?” – oz. po slovensko “Kaj je to žalostnega v ljudeh, da se vsajajo v tuja življenja.”

Matic Matjašič, Lista Mladih: “Menim, da gre posameznika ocenjevati po sposobnostih in kompetencah, njegovo krivdo pa po pravnomočno zaključenih postopkih. Nič nenavadnega, da Maribor propada, da se iz njega izseljuje na tisoče mladih, če se teden dni pred volitvami raje kot o načrtih za prihodnost in rešitvah za Maribor, pogovarjamo o dogodku izpred skoraj 20 let.”

Lidija Divjak Mirnik, neodvisna kandidatka s podporo LPR in LMŠ: “Tega ne želim komentirati. Menim, da je to predvolilna diskreditacija. Tudi sama sem jih v tem času ogromno deležna in zame je to nesprejemljivo. Župan pa je lahko tisti, ki ga ljudje na volitvah izvolijo.”

Melita Petelin, Lista Melite Petelin: “O domnevnem dogodku izpred dveh desetletij, katerega resnični potek nam ne more biti znan, saj o njem beremo le različne interpretacije domnevno vpletenih in nasprotujoče si komentarje nekaterih medijev ter manipulativne zapise na družbenih medijih, si ni moč ustvariti objektivne slike. Zato domnevnega dogodka tudi ne morem komentirati.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.