08:18, sob, 20. Apr

VIDEO in FOTO: V Hočah že petič tkali vezi radosti





V v vrtcu Hoče in osnovni šoli Dušana Flisa Hoče so izvedli že 5. projekt Vezi radosti. Gre za projekt pri katerem otroci iz vrtca in učenci prvih razredov osnovne šole za en dan zamenjajo vloge in utrjujejo prijateljske vezi.

Gre za izjemno zanimiv projekt, ki je nastal kot posledica opazovanja navezanosti otrok in vzgojiteljic v vrtcu in njihovega kasnejšega preskoka v novo okolje osnovne šole.

Ideja o projektu je navdušila tudi ravnatelja osnovne šole.

Cilji projekta so tako izjemno jasni. “Podoživljanje, omogočanje čustvenega področja, hkrati pa je v drugi del projekta, ko se vsi sodelujoči zberejo v veliki telovadnici osnovne šole, namenjen socialnemu učenju. Gre torej za sodelovanje, druženje in tudi tekmovanje. Prvi del je nekako bolj podoživljanje, drugi del pa sodelovanje in druženje,” je cilje opisala Jasna Bohnec, vodja projekta Vezi radosti.
Po besedah ravnatelja so takšni projekti zmeraj dobrodošli, saj prinašajo še veliko več od zastavljenih pričakovanj. “Empatija in vsi ti socialni čuti, ki se nekako pri tem seveda vzpostavljajo pri otroci, konec koncev tudi pri učiteljicah, dajejo veliko vrednost, ki se je z besedami skorajda ne da opisati. Tako smo zelo zadovoljni, da se je projekt “prijel” in da na tak način gradimo tudi prepoznavnost našega zavoda osnovne šole Dušana Flisa Hoče,” je ob tem dejal ravnatelj Alojz Velički.
Radost se je torej znova vrniti v prostore vrtca, se igrati z »že znanimi« igračami, predvsem pa je radost srečati vzgojiteljice in mlajše otroke, s katerimi so današnji prvošolci preživeli, kar nekaj časa. Predšolski otroci pa z navdušenjem zrejo v šolo in izkušnja, da bodo lahko en dan »že učenci«, prav tako prinaša veliko radosti.

Otroci so se po zamenjavi vlog in zbiranju novih vtisov nato v veliki telovadnici osnovne šole skupaj podružili na vadbenih postajah in tkali nove vezi prijateljstva ter radosti.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.