03:33, čet, 25. Apr

VIDEO: Hotel Mitra razstavišče 5. mitreja





V sklopu praznovanja občinskega praznika Mestne občine Ptuj, 1950. letnici, so danes odprli urejeno razstavišče 5. ptujskega mitreja v Hotelu Mitra. Ob tej priložnosti so predstavili tudi virtualni prikaz 5. ptujskega mitreja in nove aranžmaje organiziranega vodenja po ptujskih mitrejih.

Festival Mitraizma na Ptuju se je z odprtjem razstavišča v Hotelu Mitra prelevil v drugo fazo, v kateri so v uporabi dali 5. Mitrej, ki je tako tudi profesionalno razstavljen. z informacijskimi tablami in novo virtualno predstavitvijo. V video izjavi pojasnjuje Mihael Toš.

Festival Mitraizma je bil začetek pozicioniranja mitraizma v zavest in smo zelo zadovoljni z odzivom kot tudi  z obiskom. Eden izmed vrhunec je zagotovo stalno razstavišče 5. mitreja, naslednji vrhunec pa je že obnova 3. mitreja. Menim, da bo festival postal permanenten, saj bo tudi Hotel Mitra postal kot nek center oziroma info točka mitraizma, kjer bo mogoče dobiti tudi stik za vodenje, predavanje, suvenirje in vse potrebne informacije, ki bi jih ljudje potrebovali,” še razlaga Toš.

Na Ptuju se je sicer po dolgih letih zgodil preboj in korak naprej, razlaga Aleksander Lorenčič, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.