02:50, sob, 20. Apr

VIDEO: Gradbeno dovoljenje za knjižnico na Rotovškem trgu poteklo, kaj sledi?





Iskanje rešitve za Mariborsko knjižnico se je zavleklo v tolikšni meri, da je gradbeno dovoljenje za gradnjo na Rotovškem trgu poteklo v letu 2018. Kako naprej ni znano, se pa trenutna oblast nagiba k rešitvi na Rotovškem trgu.

Mariborski župan Saša Arsenovič računa na pomoč vlade, so pa tudi ministri iz stranke SMC zagotovili pomoč. Mariborska knjižnica je bila ena izmed perečih tem predvolilnih soočenj, za rešitev le-te pa so se zavzemali vse stranke.  Tudi župan Arsenovič se je na predvolilnih soočenjih in po izvolitvi zavezal, da bo ena prvih nalog dokončanje projektov, ki bi že morali biti dokončani. Med te zagotovo spada tudi zagotovitev dostojnih prostorov za mariborsko knjižnico.

Sam projekt izgradnje nove knjižnice ali morebitne selitve je sicer star že več kot 10 let, do rešitve pa še vedno ni prišlo. Nova mestna oblast se nagiba k prvotnim načrtom, torej izgradnji knjižnice na Rotovškem trgu, pravi župan Saša Arsenovič.

Največ podpore je v mestnem svetu, še pod nekdanjo mestno oblastjo, dobil načrt izgradnje knjižnice pod Rotovškim trgom, vendar se je znova zapletlo. Sredstva so bila zagotovljena, vendar ostala neizkoriščena, kako naprej pojasnjuje Branislav Rajič, poslanec iz vrst SMC.

Čeprav bo gradnja na Rotovškem trgu verjetno ne bo mogoča, tako so pojasnili na mariborski občini: “Glede na dejstvo, da je gradbeno dovoljenje za I. fazo izgradnje poteklo v letu 2018, je nemogoče pričeti z gradnjo II. faze, kljub veljavnosti gradbenega dovoljenja (projekti bi se morali prilagoditi, kar je v nasprotju z natečajno rešitvijo). Posledično gradbeno dovoljenje ni veljavno.”

Več informacij v zvezi z gradnjo knjižnice in njeno prihodnostjo pa bo znano ta četrtek, ko je napovedan sestanek vodstva knjižnice z vodstvom občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.