03:33, pet, 29. Mar

VIDEO: Festival Lent letos s kar nekaj novostmi, a kljub temu ostaja osrednji festival mesta ob Dravi





Letošnji Festival Lent, ki bo med 20. in 29. junijem, bo postregel z nekaj novostmi. Nekatera prizorišča se selijo, druga se združujejo, glavno bo na Trgu Leona Štuklja, kaj bo z odrom na Dravi pa se še ne ve. A prvi mož festivala Vladimir Rukavina pravi, da so pripravljeni na vse, saj so edina stalnica spremembe.

Raznovrsten festival bo že prvi večer postregel z odličnim koncertom skupine iz BIH Dubioza kolektiv. Pa tudi naslednji dnevi bodo ponujali vrhunske glasbenike. na Trgu Leona Štuklja bodo še Parni Valjak, Magnifico, Urban, Gibonni in Umek. Na Jazzlentu bodo med drugim gostili nigerijskega kitarista Bombina. Na Večerovem odru, na katerem bosta letos združeni dve prizorišči, tako Večerov oder kot Jurčkov oder, bodo Elvis Jackson, Zabranjeno pušenje, Orleki in mnogi drugi.

Odpirajo razgled na Dravo
Promenada na Lentu bo letos drugačna, saj ne bo več toliko stojnic z gostinsko ponudbo kot zadnja leta. Drava, osrednja in začetna točka festivala, bo tako na razgled sprehajalcem, gostinci pa bodo imeli točke, kjer bodo obiskovalci festivala še vedno posedeli. Bo pa ob Dravi še vedno SladoLent, na katerem bodo še vedno sodelovali najboljši slovenski kuharski mojstri. Letos ne bo uličnega festivala Ane Desetnica, bodo pa lani dobro sprejeti koncerti cikla Pozor! Muzika na cesti! Mladinin oder se letos seli na Mali oder Narodnega doma, še vedno pa ponuja priložnost nastopa mladim, a še neuveljavljenim bendom. O uvedenih spremembah in samem festivalu je spregovoril mariborski župan Saša Arsenovič.

O spremembah prizorišč je spregovoril tudi Vladimir Rukavina, direktor ND Maribor.

Prostorsko okrnjen ArtKamp v Mestnem parku
V največjem parku v Mariboru bo ArtKamp ponudil bogat program za družine z otroki z ustvarjalnimi delavnicami na promenadi, trikrat na dan pa bodo na odru Triglav na promenadi parka tudi koncerti in nastopi. Gostinskega dela in ploščadi na nekdanjih bazenih parka letos ne bo. V Narodnem domu Maribor so sprejeli spremembe.

Podpisana pogodba z glavnim sponzorjem
Danes sta pogodbo podpisala Vladimir Rukavina in predstavnica Zavarovalnice Sava Lea Jerič. O pridobljenih finančnih sredstvih tudi od drugih sponzorjev in realizaciji programa festivala Lent pa je Rukavina ob tem povedal:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.