19:11, čet, 28. Mar

VIDEO: Festival Borštnikovo srečanje danes slovesno odpira svoja vrata





Festival Borštnikovo srečanje bo z današnjim slovesnim odprtjem dobil poln zagon. Po nocojšnji gostujoči predstavi iz tujine Poroka umetniškega ansambla Gecko se bodo v prihodnjih dneh zvrstile predstave v tekmovalnem in spremljevalnem programu, konec prihodnjega tedna pa bo festival zaključila podelitev nagrad.

Festival se je sicer začel v ponedeljek s programskima sklopoma Mlado in Študentsko gledališče, ki so ju uvedli lani. Z današnjim slovesnim odprtjem se bo nadaljeval v formatu kot vrsto let poprej.

Podrobnosti v videu:

V Vetrinjskem dvoru bodo danes najprej odprli razstavo Portreti s fotografijami prejemnikov in prejemnic Borštnikovega prstana, ki jih je v zadnjih dveh letih posnel fotograf Primož Korošec. Sledil bo ogled razstave o scenografiji na Slovenskem do leta 1991, ki jo je pripravil Slovenski gledališki inštitut SLOGI v sodelovanju z Narodno galerijo in Umetnostno galerijo Maribor.

Prireditev z govori ob odprtju festivala bo ob 20. uri v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor s predstavo Poroka ansambla Gecko pod umetniškim vodstvom izraelskega vsestranskega ustvarjalca Amita Lahava. Do gostovanja, ki sodi med vrhunce letošnje festivalske edicije, prihaja s podporo British Council Ljubljana. Predstava prikazuje distopični svet, v katerem je posameznik poročen z državo, in uporablja 12 jezikov, kar pomeni, da nikdar nihče v dvorani ne razume vsega izrečenega.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.