10:20, pet, 19. Apr

VIDEO: Elektro Maribor bo zamenjal števce električne energije s pametnimi števci





Na območju družbe Elektro Maribor poteka projekt zamenjave števcev električne energije s pametnimi števci. Zamenjava števca je izjemno enostavna in za uporabnike brezplačna.

Za menjavo števca so potrebni le trije koraki. Po pošti bodo uporabniki prejeli obvestilo o načrtovani menjavi števca s priloženimi navodili o uporabi. V obvestilu bo tudi navaden termin zamenjave števca. Ob napovedanem terminu bo monter Elektra Maribor opravil zamenjavo števca. V primeru dostopnega merilnega mesta prisotnost uporabnika ne bo potreba.
Namen projekta je izgradnja naprednega merilnega sistema, kateri je osnovni gradnik pametnih omrežij. Zaradi menjave števca bo potreben kratkotrajen odklop. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz kohezijskega sklada. V skladu z zakonodajo bodo v sistem naprednega merjenja, najkasneje do konca leta 2025 vključena vsa merilna mesta. V Elektro Maribor so prepričani, da bodo ta cilj dosegli že prej. Uvedba naprednega merjenja bo potekala na celotnem geografskem območju, ki ga pokriva Elektro Maribor.

Več o menjavi števcev pa v priloženem videu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.