17:45, čet, 18. Apr

VIDEO: Danes in jutri informativni dnevi na fakultetah in srednjih šolah





Srednje šole in fakultete so danes v znamenju informativnih dnevov, na katerih se bodo bodoči študenti in dijaki seznanili s srednješolskimi in študijskimi programi, ki jih zanimajo. Pri tem jim bodo pomagali kolegi iz študentskih organizacij in dijaške skupnosti. V študijskem letu 2019/20 Univerza v Mariboru razpisuje 4551 vpisnih mest, od tega 3736 za redni in 815 za izredni študij.

Informativni dnevi so način s katerim želijo fakultete bodočim brucem in srednje šole bodočim dijakom, ob tej pomembni življenjski odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti. Mudili smo se na Filozofski fakulteti, kjer so za vse bodoče študente pripravili prav poseben program o katerem nam je več povedal Tomaž Onič, prodekan za izobraževalno dejavnost na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Po uvodnem nagovoru potencialnih bodočih študentov in podanih nekaj osnovnih informacijah, so se bodoči študentje v spremstvu tutorjev napotili na oddelke različnih študijskih smeri.

Študentom takšna pomoč precej olajša odločitev, saj vsi še niso prepričani, kje bodo nadaljevali svojo izobraževalno pot. Pri nekaterih pa dilem več ni, saj že dolgo vedo, katera je njihova sanjska študijska smer.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.