12:49, pet, 29. Mar

VIDEO: Bratuškova še išče resnega partnerja za upravljanje mariborskega letališča





Kaj se bo zgodilo z mariborskim letališčem, se še vedno ne ve. Niti, kdo ga bo upravljal. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek pravi, da še pripravljajo razpis za resnega strateškega partnerja, ki pa bo moral biti drugačen od tistega, ki so ga nedavno imeli v Mariboru za pravega.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je poudarila, da si želi najti “resnega strateškega partnerja, ki bi mu lahko država dolgoročno podelila koncesijo. Če bi bil interes za nakup, je seveda treba najprej v Državnem zboru dobiti soglasje za prodajo, če bi ta partner resen strateški, ne pa takšen, kot so ga našli pred časom.” Povedala je še, da po njenem država dolgoročno ne more biti upravljavec letališča, zato pripravljajo razpis, koncesijo za partnerstvo. Poglejte njeno izjavo:

Omenila je tudi, da je po njenem letališka infrastruktura na mariborskem letališču trenutno boljša kot na ljubljanskem. Da pa nerada špekulira in nerada napoveduje, a da je treba vedeti, da je konkurenca letališču v bližini in da ta ni tako majhna, zato bi po njenem morali najti nekoga z resnimi načrti in resno vizijo. Da pa sama še ni vrgla puške v koruzo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.