11:56, pet, 19. Apr

VIDEO: Arsenovič v Maribor vabi ambiciozne občane





Saša Arsenovič, ki je najprej dejal, da bo za mariborskega župana kandidiral kot neodvisni kandidat, kasneje pa kandidaturo vložil kot kandidat stranke SMC je prepričan, da lahko naredi Maribor boljši. Prepričan je, da zaradi tega, ker so v njegovi ekipi ljudje z voljo, da se nekaj naredi, kar je bistvena razlika od tistih, ki si to samo želijo.

Na krajši predstavitvi v novi pisarni na Gosposki ulici 3, se je Arsenovič uvodoma zahvalil za zaupanje volilcev, saj je bilo zanj oddanih skupno kar 3.000 podpisov podpore občank in občanov, kljub temu, da je njegova odločitev o kandidaturi padla v zadnjem trenutku. “Odziv volilcev mi daje upanje, da bomo lahko skupaj zgradili najboljši servis za občane, kar bi občina morala biti in da bo mesto končno imelo vizijo,” je še dodal Arsenovič.

Arsenovič se bo v boj za županski stolček podal z geslom “Arsenovič za Maribor”. Kot prioritete ob morebitni izvolitvi pa je izpostavil ureditev starega mestnega jedra, vzpostavitev notranjega prometnega obroča, izgradnjo garažne hiše pod Glavnim trgom, ločene prometne pasove za avtobuse, revitalizacijo industrijskih con Melje, Studenci in Tezno ter izgradnjo nove brvi čez Dravo in povezave z Mariborskim otokom. “V resnici pa je naša želja ustvariti pozitivno bilanco, kar se tiče možganov. Mislim, da imamo preveč kvalitetne srednje in višje šole ter univerzo, zato me moti, da k nam ne prihajajo dodatni možgani, ampak se dogaja to, da možgani iz Maribora odhajajo v tujino ali prestolnico. Zato napovedujem tekmo vsem, ki nam te možgane odlivajo in na tem mestu pozivam vse ambiciozne Mariborčane in Mariborčanke, da se vrnejo nazaj v Maribor, jaz pa bom poskrbel, da boste imeli pogoje v katerih se boste dobro počutili,” je opis programa zaključil Arsenovič.

Sicer pa smo ga vprašali, zakaj se je kljub obljubam o neodvisnosti odločil za kandidaturo pri stranki SMC.

Zanimalo nas je tudi, zakaj je izbral stranko SMC, ki v preteklosti ni pokazala velikega zanimanja za Maribor, saj je njen predsednik in bivši predsednik vlade Miro Cerar, Maribor obiskal zgolj enkrat.

Glede na pozno odločitev glede kandidature, nas je zanimalo tudi to, ali je sploh pripravljen na vse izzive, ki ga čakajo ob morebitni izvolitvi za župana Maribora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.