11:07, sob, 20. Apr

VIDEO: 120 let športnega Branika v Mariboru





Zveza mariborskih športnih društev (ZMŠD) Branik naslednje leto obeležuje 120 let od svoje ustanovitve. Na včerajšnji slavnostni seji so ob vstopu v svoje 120. leto podelili posebna priznanja plavalnemu, šahovskemu in teniškemu društvu, ki delujejo 100 let, ter balinarskemu društvu za 60 let obstoja.

Šahovski klub Branik je najstarejši klub na območju Balkana, deluje od leta 1919, v klubu pa so visok jubilej praznovali maja. V klubu je 180 članov, za novince skrbijo tudi s svojo šahovsko šolo. Financirajo se predvsem s sponzorskimi sredstvi. Prav tako častitljivih sto let obstoja ima Branikov plavalni klub, ki je v vseh teh letih dal ogromno vrhunskih tekmovalcev, obenem pa nenehno skrbi za podmladek – skupaj je zdaj 300 članov in članic. Čeprav se že nekaj časa v klubu soočajo s finančnimi težavami, saj sofinanciranje njihovih programov ni več tako močno kot v preteklih letih, se zdaj veselijo, da bodo v ponedeljek dočakali odprtje srednjega bazena. Tega žal niso mogli uporabljati kar nekaj let. Ponovnega odprtja bazena se veseli tudi podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved, ki ve, da bodo bazen sicer odprli z enotedensko zamudo, a še dovolj hitro, da bodo otroci lahko začeli plavati. Več v posnetku.

Teniški klub Branik s svojo stoletnico obstoja smelo koraka svojim načrtom naproti. V zadnjih letih so se prav tako soočali s finančnimi načrti, obenem pa so po besedah predsednika kluba Ivana Gorjupa uspeli sanirati delovanje kluba, ki je doživel velik osip članov. Prenovili so teniško dvorano, v kateri imajo zdaj najsodobnejšo razsvetljavo, prezračevanje, ogrevanje in nova tla, streho, vhod in okna. Naredili so tudi bar, tri midi otroška igrišča in prenovili otroška igrala. imajo pa še veliek ideje in predloge za dvorano, urejen drevored in zgraditev tribune. O dvorani, njeni umestitvi v prostor in poglobitvi je več spregovoril arhitekt Marko Doleček:

Obnova Zahodne tribune vse bližje
Za mariborski šport in samo mesto je zagotovo eden večjih projektov obnova Zahodne tribune na stadionu Ljudski vrt. Po napovedih podžupana Medveda bi se dela na zahodni tribuni lahko začela zelo hitro. Občina bo namreč v naslednjih dneh objavila razpis za izbiro izvajalca del na Zahodni tribuni, za katero ima 4,8 milijona evrov. Računajo pa, da bodo v naslednjih mesecih zaključili podtribunje na severni in južni strani. Občina bo tudi objavila promotorski poziv za javno-zasebno partnerstvo, s katerim bi naredili podzemno garažo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.