09:24, tor, 23. Apr

Velikonočni sejem v Lovrencu na Pohorju





V soboto, 13. aprila ob 9. uri, se bo na prostoru pred Osnovno šolo Lovrenc na Pohorju odvil tradicionalni velikonočni sejem, tokrat s povsem novimi vsebinami. Lokalna društva in posamezniki se bodo predstavili z rokodelskimi in umetniškimi izdelki ter domačimi dobrotami. V okviru sejma bodo potekale ustvarjalne delavnice za otroke in družabne igre z velikonočno vsebino za vse generacije. Prikazali bodo izdelavo butar – po lovrenško peglov, izdelovali bodo velikonočne zajčke, pripravljali praznične pogrinjke in namizne aranžmaje. Sočasno bo v prostorih šole potekala delavnica peke potice, ki jo bo vodila Štefka Kop, ki na svoji spletni strani Štefkine dobrote, že več let z nasveti in recepti pomaga gospodinjam ustvarjati domačo kuho in slaščice vseh vrst.

Po lovrenških ulicah bo istočasno organiziran voden kulinarični sprehod, na katerem se bo odkrivalo kulturno-zgodovinske spomenike kraja ter pokušalo domače dobrote. “Na sprehodu se bomo ustavili na treh točkah, najprej pri kipu svetega Miklavža, nato pri Pajštvi – sušilnici sadja in nazadnje pri Čebelarskem domu. Dogajanje na sprehodu bo spremljal pester kulturni program,” sporočajo iz Odbora za pripravo prazničnih dni Občine Lovrenc na Pohorju.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična

Po končanem sejmu bodo lahko vsi obiskovalci poskusili sveže pečeno orehovo potico, ki jo postrežejo udeleženke delavnice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.