09:40, pet, 19. Apr

Veleposlaništvo v Washingtonu pripravilo interaktivni koncert Vlada Kreslina





Slovensko veleposlaništvo v Washingtonu je v sodelovanju s slovenskim lektorjem v ZDA Luko Zibelnikom v soboto za počastitev dneva Evrope pripravilo interaktivni koncert slavnega slovenskega glasbenika Vlada Kreslina.

Koncert si je v živo preko aplikacije Zoom ogledala publika s skoraj vseh celin. Na obletnico Schumanove deklaracije ob dnevu Evrope veleposlaništva držav EU vsako leto tradicionalno pripravljajo dan odprtih vrat, letos pa to zaradi pandemije koronavirusa ni bilo mogoče in ambasade so se znašle po svoje pod geslom Doma z EU.

Slovensko veleposlaništvo je pripravilo Kreslinov koncert z ogledom dokumentarnega filma Poj mi pesem z angleškimi podnapisi, ki govori o glasbenikovem odraščanju in njegovi karieri, ki jo zelo dobro pozna vsak Slovenec.

Pred koncertom je elektronsko zbrane nagovoril veleposlanik Stanislav Vidovič, koncert pa je povezoval Zibelnik. Kreslinove uspešnice je poslušalo najmanj 140 ljudi, saj je bilo toliko računalnikov ali pametnih telefonov priklopljenih na aplikacijo Zoom iz ZDA, Kanade, Argentine, Avstralije, Japonske, Rusije, Francije, Velike Britanije in Slovenije.

Poslušalci so lahko svoje misli zapisali tudi v okence s sporočili, kjer so na virtualni način pozdravljali in peli skupaj s Kreslinom, ki je začel koncert ob polnoči po slovenskem času, tako da so udeleženci na drugi strani luže lahko zgodaj zvečer prisluhnili njegovim skladb.
VIR:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.