07:40, tor, 16. Apr

Več kot 38.000 ljudi ostalo brez elektrike





Zaradi včerajšnjega neurja z močnimi sunki vetra je prišlo do obsežnih poškodb elektrodistribucijskega omrežja na območju Elektro Maribor. Ob 21:00 je bilo zaradi tega brez oskrbe z električno energijo 38.021 uporabnikov. Intenzivna sanacija še vedno poteka.

Prioritetni cilj je, da se tekom dneva zagotovi ponovna oskrba z električno energijo za vse uporabnike“, so sporočili iz Elektra Maribor. Včerajšnja vremenska fronta je povzročala težave na skoraj vseh razdelilno transformatorskih postajaj (RTP), najprej Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Rače, Podvelka, Sladki vrh, Dobrava in Lenart, nato pa še Ptuj Breg, Radenci, Murska Sobota, Ljutomer in Mačkovci. Ob 19:39 je bilo brez napajanja 19.000 uporabnikov, ob 19:59 pa že nekaj več kot 30.000 uporabnikov. “Povečanje je povezano s tem, da je nevihtna fronta zajemala nova območja, vetrolom pa je povzročal nove poškodbe elektrodistribucijskega omrežja. Do poškodb je prišlo tako na srednjenapetostnem kot tudi na nizkonapetostnem omrežju“, so pojasnili na Elektru. Skupno je bilo sinoči zaradi močnega neurja brez oskrbe z električno energijo kar 38.021 uporabnikov.

elektrika kabli (3)

Za pomoč prekinili dopust
Doslej so uspelo ponovno zagotoviti dostop do elektrike približno 92% vseh uporabnikom, ki so zaradi neurja sinoči ostali v temi. “Da bi čim prej odpravili posledice včerajšnjega večernega neurja, zaradi katerega je bilo zjutraj še vedno 3.079 naših uporabnikov brez električne energije, so posamezni sodelavci iz območnih in storitvenih enot ter uprave družbe prekinili dopust“, so povedali na Elektru. Zjutraj se je že sestal kolegij uprave ter določil nosilce in naloge za čimprejšnje saniranje poškodovanega elektrodistribucijskega omrežja. “Ob 10:49 je bilo brez električne energije še 2.912 uporabnikov, ki se oskrbujejo iz 87 transformatorskih postaj v naslednjih RTP: Radenci, Sladki vrh, Slovenske Konjice, Ptuj Breg, Ruše, Murska Sobota, Mačkovci, Slovenska Bistrica in Maribor Dobrava“, so pojasnili na Elektru in vse, ki še čakajo na ponovno vzpostavitev napeljave pozvali k strpnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.