Vdor okuženega bolnika v belo območje UKC Maribor

V UKC Maribor so doživeli vdor okuženega bolnika v belo območje. Bolnik je bil ob sprejemu negativen, dan kasneje pa pozitiven.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Pacient, ki je bil sprva negativen na koronavirus, je bil v resnici okužen. Kot je povedal direktor UKC Maribor Vojko Flis, so na tak scenarij bili pripravljeni, ustanove zaradi narave virusa in testiranj ni možno popolnoma zatesniti pred virusom. Ob tem je razložil, da JE UKC Maribor trenutno razdeljen v tri območja: rdeče, belo in sivo. V rdečem so bolniki, ki so okuženi s Covid-19, v belem ležijo bolniki zaradi drugih bolezni, sivo območje pa je vstopni center. Tja prihajajo bolniki z nujnimi stanji, ki bi lahko bili okuženi tudi s Covid-19. “Okuženi bolnik je vstopil v UKC skozi sivo območje. Ob testu je bil negativen in je odšel v t.i. belo območje. Dan kasneje smo ga testirali in je bil pozitiven in to imenujemo t.i. vdor v belo območje,” je pojasnil Flis.

V sled temu je krizni štab Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor sprejel sklep o aktivaciji faze 5, ki bo zaradi omejevanja širjenja novega koronavirusa veljala od ponedeljka. Kot so danes sporočili iz mariborske bolnišnice, so se za to odločili zaradi hitrega naraščanja števila pacientov, okuženih z virusom, ki rabijo intenzivno terapijo.

Do izboljšanja razmer bodo v mariborskem UKC ustavili tudi vso diagnostiko, ambulantno delo pa bodo za zdaj izvajali le v obliki telefonskih posvetovanj. Vse paciente tudi naprošajo, naj dosledno upoštevajo vsa navodila in protokole na kontrolnih točkah, so še danes sporočili iz UKC Maribor.

Iz bolnišnice danes novih podatkov o številu pacientov z okužbo še niso posredovali, v četrtek pa so imeli 19 bolnikov s covidom-19, od teh so bili štirje v intenzivni enoti in priključeni na ventilator.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV