08:34, tor, 16. Apr

Varuh človekovih pravic prihaja na Muto





Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo v sredo 8. 5. 2019 s sodelavci posloval na Muti.

“Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 720 225 najkasneje do ponedeljka, 6.  5.  2019, do 15. ure in se naročijo na polurni pogovor. Pogovori bodo potekali v prostorih občine Muta na naslovu Glavni trg 17,” so zapisali v obvestilih za javnost.

 

Peter Svetina, Varuh človekovih pravic
Peter Svetina, Varuh človekovih pravic

S poslovanjem zunaj sedeža se skuša institucija Varuh človekovih pravic Republike Slovenije približati tistim, ki pomoč potrebujejo. Enkrat mesečno varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki bi pri uveljavljanju svojih pravic potrebovali pomoč institucije, ki jo vodi. To obliko dela institucija izvaja že vse od začetka njenega delovanja, od leta 1995. V Sloveniji je 212 občin, kar pomeni, da bi vse lahko obiskali v približno 17 letih, zato namen poslovanja ni priti v vse občine, ampak se vsaj regionalno približati vsem, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano.

Tokrat bo Varuh na Muti posloval prvič, na Koroškem pa je bil tudi v okviru poslovanja zunaj sedeža, pa tudi zaradi primerov kršitev pravic ljudi, že večkrat.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.