17:27, čet, 28. Mar

V klubu Oven o modrem oblikovanju





V podjetju Oven so ustanovili klub, kjer bodo 1x mesečno razpravljali o različnih temah s področja obnovljivih virov. Na prvem srečanju so gostovali v Salonu uporabnih umetnosti, kjer so govorili o modrem oblikovanju.
vlcsnap-2015-01-23-17h05m10s130
“Modre” ideje mladih oblikovalcev so dokaz, da je smiselno obnavljati znanje in materiale. Tokratni gostje Borut Wenzel, Iva Trstenjak in Jurij Vahtar, so se strinjali, da je v Mariboru veliko ljudi z dobrimi idejami. “Dokazujemo, da je vsak lahko ustvarjalen. Danes se mogoče pozablja, da si veliko stvari lahko narediš sam“, pravi Vahtar, ki je eden od oblikovalcev skupine Trash Desing, kjer izdelujejo interierno pohištvo ter aktovke in torbe (tudi) iz odpadnih snovi.
Da se da ilustrirati celo odpadne materiale, ki tako dobijo drugačno vlogo in pomen, pravi Iva Trstenjak: “ilustriram tudi na skrčljivo plastiko (ki je reciklirana), na različne materiale, tudi usnje, odpadni material, les, karkoli.

V klubskem razgovoru so vsi trije gostje poudarili, da se jim zdi ključno prodreti v druga mesta ter v tujino, kajti kupna moč v Mariboru je majhna. Kljub temu pa je tudi Maribor tako rekoč poplavljen s številnimi informacijami o obnovljivih virih energije, zelenih delovnih mestih, E-mobilnositi ipd., a Miroslav Prešeren, direktor družbe Oven, opozarja, da običajno niso relevantne: “v praksi popolnoma neuporabne! Ljudje na eni strani nasedajo, na drugi pa iščejo informacije.” S klubskimi pogovori – odprtimi za javnost! – zato želijo pritegniti mlade podjetnike oz. vsem zainteresiranim nuditi možnost izobraževanja in obveščanja na področju obnovljivih virov energije.
vlcsnap-2015-01-23-17h05m46s245
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.