22:51, čet, 28. Mar

V Zgornji Koreni krstili vino in kronali novo vinsko kraljico Občine Duplek





Ob Kulturnem domu v Zgornji Koreni so danes pospravili klopotec in krstili mlado vino. Ob tem pa je nekdanja vinska kraljica predala svojo krono novi vinski kraljici. Na samem dogodku, ki je bil obogaten s programom, v katerem ni manjkalo niti smeha, niti petja, niti glasbe in plesa, pa je bil tudi čas za pohvalo vinarjem, ki dosegajo vse boljše rezultate na tekmovanjih vin – tudi po zaslugi vse boljše nege vinske trte, ki se začne že z analizo zemlje, skrbjo za trto vse od prve sadike do zadnjega grozda.

Stanislav Kurnik, vinogradnik iz Žikarc in hkrati tudi kletar Občine Duplek z najdaljšim stažem, dobrih šest let je že namreč v tej vlogi, je poudaril, da se v teh letih pozna, da se vinogradniki iz njegovega okoliša izobražujejo, kako pridobiti čim boljše vino. Za vino je treba namreč skrbeti že od vsega začetka. Najprej je treba namreč poskrbeti za čim boljšo zemljo, narediti analizo zemlje, da se ve, kaj ji dodati, in imeti dobre sadike. Ne začne se namreč ob kozarčku rujnega, ampak veliko prej. V šestih letih je namreč bil priča dobremu izobraževanju, vse boljši skrbi in negi trte, kar pa se nedvomno kaže tudi v vse boljših rezultatih, ki jih dosegajo pridelovalci vina na tekmovanjih. Njegova izjava je v posnetku:

Nova aktualna vinska kraljica Občine Duplek Barbara Štiftar prihaja prav tako iz Žikaric in poudarja, da je z veseljem prevzela krono iz rok prejšnje vinske kraljice. In kar takoj je že imela prvo nalogo, prisostvovala je namreč pri krstu mladega vina in prvič tudi nagovorila publiko. Veseli jo, da bo lahko sodelovala z domačimi vinarji in predstavljala domače vino, ki slovi po kakovosti. Njena izjava je v posnetku:

Da pa le ne bi vse skupaj zvenelo samo resno, je tokrat poskrbel “ovtar” Slovenskih goric, ki je vodil rdečo nit tokratnega krsta mladega vina in razglasitve nove vinske kraljice Občine Duplek vse od začetka do konca. Sam je dejal, da vino in duhovitost res spadata skupaj, a brez nekaj resnosti v šaljivem tonu tudi ne gre. Kaj sploh dela ovtar čez leto, predvsem pa v teh dneh, nam je povedal ovtar sam na svoj duhovit način. Poglejte, kako se je predstavil in kako je opozoril na to, da je treba paziti, da se mošt res spremeni v vino.

Če bodo tako pridni vse leto, s pomočjo šaljivega ovtarja, nove vinske kraljice Občine Duplek in vseh delavnih kletarjev, bodo v Dupleku, kamor spada tudi Zgornja Korena, imeli še dolgo odlično vino.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.