13:38, pet, 29. Mar

V ZD Maribor začetek cepljenja proti sezonski gripi





V ponedeljek, 8. oktobra 2018 bodo v Zdravstvenem domu dr. A. Drolca Maribor začeli s cepljenjem proti sezonski gripi.

Iz zdravstvenega doma so sporočili, da lahko pacienti cepljenje opravijo po predhodnem naročilu in dogovoru v Ambulanti za cepljenje, ki  deluje na lokaciji Ulice talcev 5, V. nadstropje. Redni delovni čas Ambulante za cepljenje je vsako sredo med 15:00 in 20:00 uro, izjemoma pa v času cepljenja proti sezonski gripi tudi v četrtek od 7.00 do 11.00 ure. Za obisk v ambulanti za cepljenje se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 030 226 610 v sredo od 15:00 do 18:00 ure in četrtek od 7:00 do 10:00 ure ali na elektronsko pošto mateja.vidovic@zd-mb.si.

Gripa
Gripa

Sezonska gripa je akutna virusna bolezen, ki se pojavlja predvsem v zimskih mesecih in ogroža vse prebivalstvo, še posebej starejše ljudi s kroničnimi srčnimi, pljučnimi, presnovnimi in drugimi boleznimi, pa tudi otroke mlajše od dveh let. Zbolimo približno tri dni po okužbi z virusom influence. Nenadoma se pojavijo visoka temperatura, dražeč občutek v grlu in suh kašelj. Bolezenske težave običajno trajajo nekaj dni. Virus influence se prenaša s kužnimi kapljicami, ki jih raznašajo okuženi bolniki s kihanjem, kašljanjem in glasnim govorjenjem, pa tudi z neposrednim poljubljanjem in posrednim stikom preko kljuk in drugih predmetov, ki jih onesnažijo z izločki dihal.

V času delovanja ambulante za cepljenje, vsako sredo, pa se lahko pacienti na cepljenje naročijo tudi osebno med 15:00 in 18:00 uro. Pacienti se lahko naročijo tudi preko svojega izbranega zdravnika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.