03:00, tor, 19. Mar

V vijoličastem še Sivka in Kljun





Prihodnjo sezono bosta vijoličasti dres nosila še dva mlada perspektivna rokometaša. Vodstvo RK Maribor Branik je namreč sklenilo sodelovanje z Janom Sivko in Luko Kljunom.

Še ne 22-letni Jan Sivka je v svojem rodnem Celju pričel z igranjem rokometa leta 2008. V sezonah 2015/16 in 2016/17 je bil registriran za člansko moštvo RK Celje Pivovarna Laško, kjer pa ni dobil prave priložnosti. Takoj zatem je sledila selitev k Radečam, v minuli sezoni pa je igral v dresu sosednjega Ptuja za katerega je na 27 srečanjih dosegel 173 zadetkov.

Luka Kljun in Jan Sivka; FOTO: RK Maribor Branik
Luka Kljun in Jan Sivka; FOTO: RK Maribor Branik

Vsem dosedanjim trenerjev in ekipam v katerih sem igral se zahvaljujem za vso pridobljeno znanje in priložnosti, saj sem s tem lahko nadgrajeval in razvijal svojo igro na položaju levega krila. Hvala vodstvu RK Maribor Branik za priložnost, da bom lahko igral v 1. NLB ligi, saj to pomeni, da lahko skušam doseči zastavljene cilje. Še naprej bom vestno treniral, da bom imel skupaj s soigralci čim boljšo realizacijo, kar je osnova za uspeh in zadovoljstvo kluba,” je dejal Sivka, ki se zaveda, da je to pomemben korak za nadaljnji razvoj športne kariere.

RK Maribor Branik; FOTO: Facebook RK Maribor Branik
RK Maribor Branik;
FOTO: Facebook RK Maribor Branik

Svoje prve prvoligaške izkušnje bo imel na voljo tudi igralec na položaju srednjega zunanjega Luka Kljun, ki prihaja iz vrst 1.B ligaša iz Škofljice. Svojo rokometno pot je začel leta 2003 v rodni Ribnici, kjer je zaigral za vse starostne kategorije. Od sezone 2013/14 do sezone 2015/16 je zraven tega, da je igral za mladinsko selekcijo Ribnice igral še v članski kategoriji za RK Grča Kočevje in ŠD Mokerc-Ig. Sledili sta dve sezoni v moštvu ŠD RK Krim, v lanski sezoni pa je za Škofljico na 27 tekmah dosegel 143 zadetkov.

Vesel sem, da je za mano uspešna sezona, kar so očitno prepoznali tudi v Mariboru. Ponudbo sem takoj sprejel, saj se takšnega povabila enostavna ne zavrača. Pred mano je velik izziv saj je prehod iz v 1.B lige v Ligo NLB kakovosten razred više ter naslednja stopnica v moji karieri. Jaz bom se še naprej trudil in dajal vse od sebe ter tako po svojih najboljših močeh pomagal klubu do zastavljenih ciljev,” meni 23-letni novi organizator igre v RK Maribor Branik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.