07:56, tor, 19. Mar

V UKC Maribor vse več pacientov s covid-19 na respiratorju





Iz UKC Maribor so sporočili, da je do tega trenutka skupno število hospitaliziranih pacientov s covid-19, od tega je devet pacientov v intenzivni enoti in od teh devetih je osem pacientov intubiranih, torej na respiratorju.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Trenutno je 68 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov z okuženimi, gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Do sedaj sta se 102 zaposlena že vrnila na delovno mesto. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Sporočili pa so tudi obvestilo Oddelka za onkologijo, kjer delo poteka nemoteno dalje. Prosijo pa za upoštevanje navodil, ki jih zahteva krizna situacija:
– Bolniki naj imajo ob prihodu zaščitno obrazno masko.
– Odvzemi krvi se izvajajo v njihovi stavbi, zato prosijo, da se bolniki na odvzem zglasijo največ 90 min pred terminom pregleda.
– V primeru povišane telesne temperature in/ali znakov vnetja dihal naj bolniki ne prihajajo, o tem naj osebje obvestijo po telefonu: 02 321 19 73.
– Svojcem je vstop v stavbo Oddelka za onkologijo prepovedan.
– Ob vstopu v stavbo je COVID-19 točka, kjer se izvaja merjenje temperature, tam naj bolniki tudi upoštevajo varnostni razmik med posamezniki.

Na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo UKC Maribor pa bodo od 31. marca 2020 do preklica zagotavljali telefonsko in elektronsko svetovanje zdravnika ginekologa za pacientke, ki imajo svoje izbrane ginekologe v UKC Maribor. Telefonsko svetovanje bo potekalo vsak delovnik od 9.00 do 13.00 na telefonski številki 031 384 309. Svoja vprašanja lahko pacientke pošljejo tudi po e-pošti na naslov gineko.posvet@ukc-mb.si. Navedena telefonska številka in e-naslov sta namenjena izključno za posvete v zvezi z zdravstvenimi težavami in nista namenjena za prenaročanje oz. urejanje terminov za preglede ali za informacije v zvezi z delovanjem drugih ambulant na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.