03:14, tor, 19. Mar

V UKC Maribor (p)ostali telesno in drugače fit





Bolnišnična šola (OŠ Bojan Ilich) je danes za hospitalizirane otroke Klinike za pediatrijo organizirala prav poseben športni dan – (P)ostani telesno in drugače fit.

Bolnišnična šola ima že dolgo zgodovino, saj je bila ustanovljena že leta 1957. Od leta 1962 pa je pod okriljem Osnovne šole Bojana Ilicha. V bolnišnični šoli poučujejo učitelji prve, druge in tretje triade in specialna pedagoginja. Šola je namenjena predvsem osnovnošolcem, ki dalj časa preživijo v bolnišnici, da zaradi daljše odsotnosti ne zaostajajo s šolsko snovjo svojih vrstnikov. Seveda pa so k pouku bolnišnične šole vabljeni tudi srednješolci.
Tako kot vsaka druga šola ima tudi bolnišnična šola svoj učni program, kamor tri krat letno spadajo tudi športni dnevi. Današnji športni dan pa sta vodja šole, mag. Alenka Prah in učiteljica matematike Dragica Brilej, dodatno popestrili in v šolo povabili mariborskega ekstremnega smučarja Filipa Flisarja, ki je z učenci delil svoje izkušnje in prigode iz športnega življenja in tudi privatnega. Učencem bolnišnične šole je namreč zaupal celotno zgodbo o tem, zakaj nima več svojih dolgih znamenitih brkov. “Tako na dolgo in široko sem to zgodbo povedal le redkim, saj me namreč vsi sprašujejo, zakaj sem ostrigel tisti daljši del brk, pa se mi ne da vedno razlagati celotne zgodbe. No, vam sem jo danes povedal, tako da veste,” je z zanimivo zgodbo iz privatnega življenja zbrane učence v tretjem nadstropju mariborske pediatrije v UKC Maribor, navdušil Flisar.

Filipu Flisarju so učenci bolnišnične šole podarili prav poseben dežnik.

Po daljšem pogovoru s Filipom Flisarjem in obveznih “selfijih” ter podpisih pa so se učenci odpravili še na tisti “ta pravi” športni dan v telovadnico psihiatrije, kjer so z vaditeljico Petro Kmetec izvajali pilates.

Pilates

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.