21:25, čet, 25. Apr

V UKC Maribor letos manjši porast števila obolelih z gripo, razen pri otrocih





Kljub porastu obolelih z gripo, kar je značilno za sedanje obdobje, v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor letos v primerjavi s preteklimi obdobji ugotavljajo, da ni izrazitega porasta števila obolelih z gripo, razen pri otrocih. Na kliniki za pediatrijo so sicer letos obravnavali bistveno več otrok zaradi gripe kot prejšnja leta, a zdaj ocenjujejo, da se položaj umirja.

V urgentni ambulanti klinike za pediatrijo zdaj dnevno pregledajo od pet do deset otrok z gripo, dnevno pa sprejmejo v bolnišnico enega do dva otroka z gripo. Javili so tudi, da je letos na kliniki za pediatrijo bistveno več otrok, ki so obravnavani zaradi gripe A in v zadnjih dveh tednih tudi gripe B kot prejšnja leta. Gre za obravnave tako v urgentni ambulanti kot tudi hospitalno.

UKC Maribor pediatrija

Večinoma gre za zaplete gripe z vročinskimi krči, pljučnico in gnojnim vnetjem srednjega ušesa. So pa z UKV sporočili, da ugotavljajo, da je število obravnavanih že v blagem upadu: “Pred dvema ali tremi tedni smo namreč pregledali v urgentni ambulanti tudi do 15 bolnikov z gripo dnevno. Je pa letos manj težkih okužb z drugimi respiratornimi virusi, tako da oddelek kljub epidemiji gripe ni povsem polno zaseden.” Število vseh bolnikov z gripo v UKC Maribor se sicer stalno spreminja, dnevno jih je povprečno okoli 25.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.